Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σοκ στην Αγγλία: Οι προπονητές της Τσέλσι έριχναν μπουνιές και κλοτσιές στους μαύρους παίκτες!

Αδιανόητο περιστατικό ακραίου ρατσισμού και bullying αποκαλύπτει ο αγγλικό Τύπος, καθώς προπονητές της Τσέλσι χτυπούσαν με μπουνιές και κλοτσιές τους νεαρούς παίκτες!

Αδιανόητο περιστατικό ακραίου ρατσισμού και bullying αποκαλύπτει ο αγγλικό Τύπος, καθώς προπονητές της Τσέλσι χτυπούσαν με μπουνιές και κλοτσιές τους νεαρούς παίκτες!

Σοκ στο ποδόσφαιρο της Αγγλίας με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα πιο αξιόπιστα Μέσα Ενημέρωσης. Μιλάμε για την Τσέλσι του 1990 και για στοιχεία που έχουν φτάσει ήδη στο Ανώτατο Δικαστήριο και θέλουν τους ίδιους τους προπονητές να κάνουν επιθέσεις με τρόπο που δεν χωρά το μυαλό στους νεαρούς μαύρους παίκτες. Ενας από αυτούς, ο οποίος έχει κάνει μήνυση στο club, υποστηρίζει ότι ο πρώην youth-coach, Γκρέιαμ Ριξ, τον είχε χτυπήσει αναρίθμητες φορές με γροθιές, κάτι που είχε κάνει και ο Γκουίν Γουίλιαμς, υπεύθυνος της ανάπτυξης των νεαρών παικτών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν φτάσει στο Δικαστήριο, ο Ριξ έριξε μπουνιά ανάμεσα στα πόδια σε νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος σήμερα είναι 40 ετών, προκαλώντας του μετατραυματικό στρες. Επίσης, χτύπησε τον ίδιο παίκτη πάνω από μία φορά στο κεφάλι, ενώ κατηγορείται για το ότι του προκάλεσε εγκαύματα ρίχνοντας στο κεφάλι του καυτό καφέ.

Σε ένα άλλο συγκλονιστικό παράδειγμα των όσων συνέβαιναν τότε στην Τσέλσι, ο Ριξ, έπαιξε σε ένα ματς προπόνησης και όταν ετοιμαζόταν να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ, έριξε την μπάλα με δύναμη στο πρόσωπο του αγοριού με αποτέλεσμα εκείνο να καταλήξει στο έδαφος με ανοιγμένη μύτη.

Ο Ριξ [αριστερά στη φωτο], 17 φορές διεθνής με την Αγγλία, αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ ο Γουίλιαμς, που ήταν για 27 χρόνια σε διάφορα πόστα στην Τσέλσι, δέχθηκε ότι έχει χρησιμοποιήσει ρατσιστικά σχόλια. Και αυτός όμως, αρνείται ότι έκανε κάποια επίθεση σε παίκτη. Αμφότεροι αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο στα βρετανικά Μέσα που επικοινώνησαν μαζί τους.

Οι ισχυρισμοί έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο και τον Μάρτιο του ερχόμενου έτους θα ξεκινήσει η δίκη, στην οποία θα συμμετέχουν 4 από τους 10 παίκτες που έχουν κινηθεί νομικά σε βάρος των Ριξ και Γουίλιαμς.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button