Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Γράφουν για ΑΕΚ και Νέστορ Αραούχο!

Ο 32χρονος στόπερ δεν φαίνεται να είναι μια υπόθεση στο προσκήνιο αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ #stoiximan_slgr #aekfc #NestorAraujo #transfernews #SportsNews #season2022_2023

Ο 32χρονος στόπερ δεν φαίνεται να είναι μια υπόθεση στο προσκήνιο αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αναζητεί δεδομένα στόπερ για την επόμενη σεζόν. Ακούστηκε και γράφτηκε το όνομα του άλλοτε αμυντικού της Θέλτα, Νέστορ Αραούχο, ωστόσο η Ένωση δεν επιβεβαιώνει για την ώρα κάτι.

Πηγές της ΑΕΚ ανέφεραν για το θέμα πως δεν υπάρχει κάτι για τον έμπειρο αμυντικό. Εκ των πραγμάτων πρόκειται για δύσκολη περίπτωση, καθώς είναι εν ενεργεία διεθνής και πέρυσι αγοράστηκε από την Αμέρικα έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Ποιος είναι ο Νέστορ Αραούχο

Ο Νέστορ Αραούχο γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1991 στην Γουαδαλαχάρα της πολιτείας Χαλίσκο (Μεξικό). Ξεκίνησε την καριέρα του, το 2007, από τη θυγατρική της Κρους Ασούλ, την Κρους Ασούλ ντε Λαγκούνας. Το ταλέντο του ξεχώρισε και το 2010 έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της Κρους Ασούλ σε ένα ματς απέναντι στην Κερατέρο. Το 2013 έχοντας χάσει πλέον τη θέση του βασικού πήγε δανεικός στη Σάντος Λαγκούνα η οποία τελικά τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή. Εκεί ο Αραούχο σάρωσε τους τίτλους. Παράλληλα από το 2011 αγωνιζόταν στην εθνική ομάδα του Μεξικού και μάλιστα φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.Η ΑΕΚ δεν επιβεβαιώνει για Νέστορ Αραούχο

Έχασε το Μουντιάλ του 2018 λόγω ένας τραυματισμού όμως εκείνο το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για τη Θέλτα η οποία πλήρωσε 7.000.000 για να τον κάνει δικό της. Μάλιστα το 2018 όπως ανέφεραν ρεπορτάζ στο Μεξικό ο Νέστορ Αλμέιδα ήταν ο βασικός στόχος του Αλμέιδα για το κέντρο άμυνας της Τσίβας, όμως η Σαντος Λαγκούνα τον πούλησε στους Ισπανούς.

Στην ομάδα του Βίγκο αγωνίστηκε έως το καλοκαίρι του 2022 αποτελώντας βασικό κομμάτι της. Έκανε 136 συμμετοχές με 4 γκολ και 3 ασίστ. Τον Ιούνιο του 2022 επέστρεψε στο Μεξικό καθώς η Αμέρικα πλήρωσε 3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέγραψε συνολικά 29 συμμετοχές και έδωσε δύο ασίστ. H Αμέρικα πήρε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά των πλέι οφς του πρωταθλήματος από την Τσίβας. Ο Αραούχο ήταν μέλος της αποστολής του Μεξικού στο Μουντιάλ του Κατάρ και αγωνίστηκε βασικός στο παιχνίδι με την Αργεντινή, όπως και ο Πινέδα

Με ύψος 1.88 ο Αραούχο είναι ένα δυναμικό στόπερ που παίζει και στις δύο θέσεις του κέντρου της άμυνας με την ίδια άνεση. Είναι φυσικά έμπειρος, με παραστάσεις από την La Liga αλλά και συμμετοχές σε κορυφαία διεθνή τουρνουά.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button