Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Στην Centro Storico Lebowski ο Μπόρχα Βαλέρο! (pic)

Ο 36χρονος Ισπανός μέσος δεν κράτησε για πολύ την απόφασή του να μείνει εκτός ενεργού δράσης, αφού μία ομάδα τον έκανε να αναθεωρήσει.

Στις αρχές του καλοκαιριού, ο Μπόρχα Βαλέρο ανακοίνωσε πως σταματάει το ποδόσφαιρο, έπειτα από μία μεγάλη καριέρα, κυρίως, στα ιταλικά γήπεδα με Φιορεντίνα και Ίντερ αλλά και στην Ισπανία με Μαγιόρκα και Βιγιαρεάλ.

Ο 36χρονος Ισπανός μέσος δεν κράτησε για πολύ την απόφασή του να μείνει εκτός ενεργού δράσης, αφού μία ομάδα τον έκανε να αναθεωρήσει.

Όχι, δεν ήταν τα πετροδόλαρα κάποιας ομάδας από την Αραβία, ούτε μία ελκυστική πρόταση να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Εκείνη που τον κέρδισε είναι η Σέντρο Στόρικο Λεμπόφσκι – Centro Storico Lebowski, μία αυτοοργανωμένη της Φλωρεντίας, που πήρε το όνομα της από τον ήρωα της ταινίας του 1998 ”Μπιγκ Λεμπόφσκι”.

Η συγκεκριμένη ομάδα διοικείται από τους οπαδούς της από το 2010, όταν και ιδρύθηκε, παίζει στα τοπικά πρωταθλήματα και έχει και δική της ακαδημία ποδοσφαίρου, που αριθμεί πάνω από 100 παιδιά. Η συνδρομή είναι μόνο 50 ευρώ ανά έτος για κάθε παιδί.

Ο λόγος της ύπαρξης της είναι η αποστασιοποίηση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η προώθηση των αξιών του αθλητισμού, της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης. Ο Βαλέρο δήλωσε ότι ένιωσε ταύτιση με όσα του είπαν οι φίλαθλοί της και δήλωσε ότι θα παίζει με την ομάδα, όποτε του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του ως σχολιαστής στο DAZN.

Διαβάστε επίσης

Back to top button