Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Έρχονται μπλεξίματα για Ολυμπιακό στην υπόθεση Ποντένσε!

Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας αναμένεται να προσφύγει στην FIFA σε ότι αφορά την υπόθεση του Ντάνιελ Ποντένσε, ζητώντας είτε τον παίκτη πίσω, είτε αποζημίωση από τον Ολυμπιακό!

μπορεί να έχει η παράξενη επίσημη απόσυρση του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τους Βούκσεβιτς και Κόκα της Μπράγκα με τον Ζέλσον Μαρτίνς και την Ατλέτικο Μαδρίτης; Τι κοινό μπορεί να έχει η φήμη περί πρόωρης λύσης του δανεισμού του Ρόντερικ Μιράντα με τον Ντάνιελ Ποντένσε και τον Ζόρζε Μέντες; Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, σχεδόν όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη αυτή τη στιγμή να αφήσει έτσι την περίπτωση του Ντάνιελ Ποντένσε.

Στα αυτιά των περισσοτέρων ήχησε περίεργα η περίεργη διαρροή του Ολυμπιακού για απόσυρση του ενδιαφέροντος για τους Βούκσεβιτς και Κόκα της Μπράγκα δύο παικτών που δεν ήταν και πρώτα ονόματα στο μεταγραφικό ρεπορτάζ των «ερυθρόλευκων». Ακόμα πιο περίεργα ήχησε η διαρροή πως υπάρχει προβληματισμός / δυσαρέσκεια για τον Ρόντερικ Μιράντα, ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός από την Γουλβς πριν από μερικές εβδομάδες και ήδη οι Πειραιώτες σκέφτονται ματαίωση της συμφωνίας.

Τι κοινό έχουν αυτοί οι τρεις παίκτες; Εκπροσωπούνται από το ίδιο γραφείο, αυτό του super-agent Ζόρζε Μέντες. Η στόχευση προς το πρόσωπο του εμφανής. Γιατί όμως έτσι ξαφνικά κάτι τέτοιο;

Πίσω από όλα αυτά φαίνεται ότι κρύβεται ο Ντάνιελ Ποντένσε. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ο πορτογαλικός σύλλογος κατέφυγε ήδη στην ΦΙΦΑ, ζητώντας αποζημίωση 100 εκατομμυρίων ευρώ από την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία υπέγραψε ως ελεύθερο τον Ζέλσον Μαρτίνς (επίσης πελάτης της Μέντες), ο οποίος έλυσε το συμβόλαιο του με τα λιοντάρια για τον ίδιο λόγο που έμεινε ελεύθερος και ο Ντάνιελ Ποντένσε. Για την επίθεση οπαδών που δέχθηκαν οι παίκτες της Σπόρτινγκ στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου από οπαδούς της ομάδας, πίσω από την οποία υποστηρίζουν ότι ήταν η διοίκηση της ομάδας.

Όπως προκύπτει από πορτογαλικές πηγές η Σπόρτινγκ προτίθεται πολύ σύντομα να κινηθεί νομικά (τόσο στην ΦΙΦΑ, όσο και στο CAS αν χρειαστεί) και για την περίπτωση του Ντάνιελ Ποντένσε, ζητώντας είτε να ακυρωθεί η λύση του συμβολαίου του, είτε κάποια μορφή αποζημίωσης από τον Ολυμπιακό.

Κάπου εδώ κολλάει η «δυσαρέσκεια» των Πειραιωτών προς το πρόσωπο του Πορτογάλου ατζέντη, ο οποίος φαίνεται πως τους είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα υπάρχουν νομικά ζητήματα ή οικονομικές εκκρεμότητες με την πρώην ομάδα του, όταν αποφάσισαν να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο. Και τώρα αυτό φαίνεται πως τίθεται εν αμφιβόλω.

Πηγές κοντά στην διοίκηση της Σπόρτινγκ υποστηρίζουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αισιοδοξία πως η ομάδα θα κερδίσει στην ΦΙΦΑ την υπόθεση του Ζέλσον Μαρτίνς και πιστεύουν ότι το ίδιο μπορεί να γίνει και με τον Ποντένσε, ο οποίος λογίζεται ως σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός μέσω του Κριστιάν Καρμεπέ έχει εκφράσει επανειλημμένως την πρόθεση του για μία συμβιβαστική λύση χωρίς δικαστήρια με την πορτογαλική ομάδα, όμως φαίνεται πως αυτό δεν θα γίνει πράξη. Κάπως έτσι μπορεί να εξηγηθεί αυτή η περίεργη διαρροή για Μιράντα, Βούκσεβιτς και Κόκα.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός πάει για δεύτερη δικαστική μάχη μετά από αυτή για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο…

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button