Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Οι επιτροπές δεν είναι της ΕΠΟ, οι αποφάσεις πρέπει να είναι αμερόληπτες, όχι αρεστές»

Διευκρινίσεις δίνονται από την ΕΠΟ για τη στελέχωση των επιτροπών της και τις αποφάσεις που αυτές παίρνουν, με αφορμή προφανώς την επίθεση του Άρη για την επιβολή του -6.

Διευκρινίσεις δίνονται από την ΕΠΟ για τη στελέχωση των επιτροπών της και τις αποφάσεις που αυτές παίρνουν, με αφορμή προφανώς την επίθεση του Άρη για την επιβολή του -6.

Οι “κίτρινοι” εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της Ομοσπονδίας, για την απόφαση που εξέδωσαν οι τακτικοί δικαστές της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία διατήρησε την ποινή της αφαίρεσης έξι βαθμών, για πλαστογραφία στην υπόθεση Λάσκοφ.

Από την ΕΠΟ ξεκαθαρίζουν ότι οι πειθαρχικές επιτροπές δεν είναι… δικές τους και τονίζουν ότι “σημασία έχει οι αποφάσεις να είναι αμερόληπτες και όχι αρεστές”.

Πιο αναλυτικά σημείωναν πως:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η διαδικασία στελέχωσης και λειτουργίας των Πειθαρχικών Επιτροπών, προκειμένου να αποφεύγονται τώρα και στο μέλλον κάθε λογής συγχύσεις:

Είναι στρεβλή και εσφαλμένη η εντύπωση ότι οι πειθαρχικές επιτροπές “είναι της ΕΠΟ”, επειδή η ομοσπονδία παρέχει στους δικαστές γραμματειακή υποστήριξη και χώρο για να συνεδριάζουν. Οι πειθαρχικές επιτροπές “δεν είναι της ΕΠΟ”.

Είναι γνωστό στους ενδιαφερόμενους και χρειάζεται να καταστεί απολύτως σαφές και στον φίλαθλο κόσμο ότι όλες οι πειθαρχικές επιτροπές αποτελούνται από δικαστές και λειτουργούν α-νε-ξά-ρτη-τα. Άλλωστε, εντελώς ανεξάρτητη από την ΕΠΟ είναι και η διαδικασία στελέχωσης των επιτροπών, η οποία καθορίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επομένως, η ομοσπονδία ουδεμία ανάμιξη είχε, έχει ή θα έχει με τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί. Είναι απολύτως κατανοητό οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων να προκαλούν αντιδράσεις και μάλιστα κάποιες φορές έντονες από πρόσωπα ή ομάδες, αλλά σημασία έχει αυτές οι αποφάσεις να είναι αμερόληπτες και όχι αρεστές.

Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός της δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης

Back to top button