Άλλα αθλήματα

«Πέσιμο« στον Στέφανο για τα toilet breaks! (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στον τρίτο γύρο του US Open, αλλά οι δημοσιογράφοι εξακολουθούν να ασχολούνται περισσότερο με τα... περίφημα toilet breaks του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στον τρίτο γύρο του US Open, αλλά οι δημοσιογράφοι εξακολουθούν να ασχολούνται περισσότερο με τα… περίφημα toilet breaks του.

Πήρε και σήμερα ένα κόντρα στον Αντριάν Μαναρινό και μετά την επτάλεπτη απουσία του, επέστρεψε στο court μέσα σε αποδοκιμασίες…

Αρχικά, λοιπόν, ρωτήθηκε γιατί είναι τόσο σημαντικό για εκείνον να πηγαίνει στα αποδυτήρια. «Πρώτα από όλα κουβαλάς λιγότερο βάρος με όλο τον ιδρώτα. Νιώθεις ανανεωμένος, νιώθεις φρέσκος και δεν έχεις όλο τον ιδρώτα να σε ενοχλεί στο πρόσωπο, στα δάχτυλα, σε όλο σου το σώμα. Σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Για μένα είναι σημαντικό αυτό το μπρέικ. Για άλλον πιθανότατα όχι. Ο καθένας έχει τον χρόνο του. Εγώ προσπαθώ να είμαι όσο πιο γρήγορος γίνεται. Μερικές φορές απλά χρειάζομαι περισσότερο χρόνο. Αυτό είναι όλο».

Όταν ρωτήθηκε από Αμερικανό δημοσιογράφο αν σκέφτηκε να κάνει λίγο πιο γρήγορα, απάντησε «βέβαια». Αλλά όταν του επισημάνθηκε ότι έκανε και πάλι πάνω από επτά λεπτά είπε «θα ήθελα να ξέρω ποιος είναι ο κανόνας».

«Δεν είναι ευχαριστημένος ο κόσμος, όμως, ανεξάρτητα από τον κανόνα», επέμεινε ο δημοσιογράφος. Επέμεινε, ωστόσο, και ο Στέφανος. «Ναι, αλλά οι κανόνες είναι για να ακολουθούνται, έτσι δεν είναι. Αν παραβιάσω κανόνα, είμαι ένοχος. Συμφωνώ, δεν κάνω κάτι σωστά. Όταν, όμως, ακολουθώ τους κανόνες, ποιο είναι το θέμα;».

Ο Στεφ, μάλιστα, ζήτησε από τον δημοσιογράφο να του πει πόση ώρα κράτησε το μπρέικ του Άντι Μάρεϊ στον τελικό του US Open του 2012, πριν τον πέμπτο σετ. Όταν η απάντηση που πήρε ήταν «λιγότερο από τρία λεπτά», ο Στέφανος συνέχισε: «Δηλαδή, τρία λεπτά κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά;».

Ο 23χρονος τενίστας ρωτήθηκε και για τις αποδοκιμασίες μετά την επιστροφή του στο court. «Δεν έκανα κάτι λάθος, οπότε δεν καταλαβαίνω. Ο κόσμος αγαπάει το άθλημα, έρχονται για να δουν τένις. Δεν έχω τίποτα εναντίον τους, τους αγαπώ. Αλλά μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Αυτό είναι. δεν καταλαβαίνουν. Δεν έχουν παίξει τένις σε υψηλό επίπεδο για να καταλάβουν πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται και πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνουμε. Κάποιες φορές χρειαζόμαστε ένα μικρό μπρέικ για να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Στη συνέχεια, επανήλθε ο Αμερικανός δημοσιογράφος και τον ρώτησε ποιος τον επηρεάζει, από ποιον παίρνει συμβουλές… «Δεν με επηρεάζει κανείς. Είναι απλά οι προσωπικές μου ανάγκες. Άλλοι έχουν διαφορετικές ανάγκες. Κάποιοι παίκτες παίρνουν, όπως ξέρουμε, παραπάνω από 25 δευτερόλεπτα μεταξύ των πόντων, το οποίο είναι δίκαιο. Πείτε μου, είναι δίκαιο. Έχει συμβεί. Δεν έχω τίποτα με κανέναν παίκτη και δεν παραπονιέμαι για το τι κάνει ο καθένας. Από τότε που ήμουν μικρός οι γονείς μου μου έμαθαν να μην κοιτάω τη δουλειά των άλλων, να κοιτάω τη δική μου δουλειά, να συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου. Δεν καταλαβαίνω που μερικοί παίκτες κριτικάρουν άλλους, ή ρίχνουν μεγάλο βάρος κατά τη διάρκεια του ματς. Το παιχνίδι είναι παιχνίδι. Δεν θα αλλάξει τίποτα ακόμα και αν… Δεν καταλαβαίνω, αυτό είναι όλο».

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button