Τοπικές Ειδήσεις

Χαλάει ο καιρός από σήμερα – Πέφτει η θερμοκρασία, πού αναμένονται βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το επόμενο 24ωρο - Οδηγίες από Πολιτική Προστασία - Δείτε χάρτες της ΕΜΥ. #καιρός #πρόγνωση #Ελλάδα #Φθιώτιδα #ΣτερεάΕλλάδα #Λαμία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το επόμενο 24ωρο – Οδηγίες από Πολιτική Προστασία – Δείτε χάρτες της ΕΜΥ

Τοπικές βροχές προβλέπονται, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στα δυτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές στα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φθάσουν τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

savvato-kairos

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και απο το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές που τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία θα ενταθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα την ημέρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε χάρτες της ΕΜΥ

sav-kairos-1

sav-kairos-2

sav-kairos-3

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή

kyriaki-kairos

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή (05-09-2021) από τα δυτικά, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Αρχικά στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων από τα βορειοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες, την Εύβοια και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα δυτικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, της τάξης των 5 με 6 βαθμών Κελσίου και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 24 με 25 βαθμούς στα δυτικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσουν τους 25 με 27 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης: Οδηγίες από Πολιτική Προστασία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button