ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα: Ένα ποδοσφαιρικό ταξίδι… γεμάτο γκολ και αναμνήσεις! (vids+pics)

Ο Καταλανός σούπερ σταρ που ξεκίνησε από τη Novelda CF και είχαμε τη χαρά και την τιμή να τον δούμε να αγωνίζεται με τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία. #slgr #lamiafc #Piti #Novelda #RayoVallecano #ΠΑΣΛαμία #αφιέρωμα #LamiaSports

Ο Καταλανός σούπερ σταρ που ξεκίνησε από τη Novelda CF και είχαμε τη χαρά και την τιμή να τον δούμε να αγωνίζεται με τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία. #slgr #lamiafc #Piti #Novelda #RayoVallecano #ΠΑΣΛαμία #αφιέρωμα #LamiaSports

Ισπανία, Κύπρος, Ελλάδα, Ινδία και πάλι Ελλάδα. Αυτό ήταν το τεράστιο ποδοσφαιρικό ταξίδι του Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα, που εμείς εδώ στη Λαμία τον μάθαμε και τον αγαπήσαμε ως Πίτι!

Ο Πίτι αποφάσισε στα 40 του χρόνια να βάλει στην άκρη τα εξάταπα και το LamiaSports τον αποχαιρετά με ένα μίνι αφιέρωμα.

ΦΡΑΝΖΙΣΚΟ ΜΕΔΙΝΑ ΛΟΥΝΑ «ΠΙΤΙ»

Η αρχή έγινε, όπως αναφέραμε και στον πρόλογο του άρθρου μας, από την Novelda CF. Το 2002 ο Πίτι αποχωρεί από την ομάδα απ΄όπου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο για να φορέσει τη φανέλα της UE Tarrega. Έπειτα, ακολούθησε το πέρασμά του από την Reus Deportiu αλλά και από τη Real Zaragoza B.

Εκτός από τη Β΄ομάδα της Real Zaragoza, ο νεαρός τότε Ισπανός μεσοεπιθετικός φόρεσε τη φανέλα σε 3 αγώνες και της ανδρικής ομάδας. Μετά τη Zaragoza, αγωνίστηκε στην Ciudad Murcia (1 συμμ. 1 γκολ) ως δανεικός, ενώ μετακόμισε το 2006 στην Hercules CF (8 συμμ.).

Όντας ποδοσφαιριστής της Hercules CF, δόθηκε δανεικός στην Rayo Vallecano, το 2007. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου η Rayo αποφασίζει να δώσει 300χιλ€ για να αγοράσει τον Πίτι και εκεί ξεκίνησαν ΟΛΑ!

Ο Καταλανός έγινε «θρύλος» της Rayo Vallecano. Αγαπήθηκαν όσο λίγοι και ακόμη και τώρα βρίσκεται πολύ ψηλά στην εκτίμηση τόσο της διοίκησης όσο και των οπαδών του συλλόγου.

Με τη Rayo Vallecano, ο Πίτι αγωνίστηκε σε 222 αγώνες της La Liga 2 και της La Liga, μετρώντας 53 γκολ και 8 ασίστ.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Rayo, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Granada CF, η οποία έκανε δικό της τον ποδοσφαιριστή το 2013. Εκεί έκατσε για τρεις χρονιές παίζοντας σε 69 αγώνες, ενώ είχε 6 ασίστ και 8 γκολ.

Η πρώτη φορά μακριά από την Ισπανία!

Όταν ολοκληρώθηκε η παρουσία του στην Granada CF, ο Πίτι επέστρεψε στο «σπίτι» του Rayo, για να αποχωρήσει λίγο αργότερα με προορισμό… την Κύπρο!

Ο 40χρονος πλέον ποδοσφαιριστής, έφυγε για πρώτη φορά από τη χώρα του, για να αγωνιστεί στο κυπριακό πρωτάθλημα, με τις ομάδες του νησιού να έχουν αρκετά μεγάλη παράδοση στους Ισπανούς αθλητές.

Η ομάδα που έκανε δικό της τον Πίτι, ήταν η ΑΕΛ Λεμεσού. Με την ΑΕΛ έπαιξε σε 17 αγώνες, έχοντας 5 γκολ και 3 ασίστ και κατάφερε να κάνει και τους οπαδούς της κυπριακής ομάδας να τον λατρέψουν. Όμως, έναν χρόνο αργότερα αποφασίζει να αποχωρήσει και να ανέβει λίγο ψηλότερα!

Ο ερχομός στην Ελλάδα και η φανέλα του ΠΑΣ Λαμία!

Ο ΠΑΣ Λαμία τη σεζόν 2017-2018 πανηγύριζε την άνοδό του στην SuperLeague 1 για πρώτη φορά στην ιστορία του! Η μεταγραφή που έμελλε να «κλέψει» την παράσταση σε εκείνη την μεταβατική περίοδο για τον ΠΑΣ, ήταν ο ερχομός του Πίτι. Ο Ισπανός, με μάνατζερ τον Σέρχιο Τσέροβιτς, φορά τα «κυανόλευκα» και γίνεται ο σπουδαιότερος ξένος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με τα χρώματα του συλλόγου.

Συνολικά, έπαιξε σε 54 αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου, επίδοση που είναι η τρίτη καλύτερη στην καριέρα του. Επίσης, σκόραρε 9 γκολ, ενώ «μοίρασε» άλλα 4.

Τα γκολ που σημείωσε έδωσαν επί της ουσίας τους βαθμούς που χρειαζόταν ο ΠΑΣ για να παραμείνει στην κατηγορία. Το απότελεσμα γνωστό! Ο Πίτι λατρεύτηκε και αγαπιέται ακόμη απ΄όλη την πόλη της Λαμίας.

Το 2018, ο Πίτι μετακομίζει στη Λάρισα για να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ. Καλώς ή κακώς δεν έκατσε πολύ εκεί, μετρώντας μόνο 17 συμμετοχές χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα.

Η απόφαση της αποχώρησης και η ευκαιρία της Ινδίας!

Μετά το πέρασμά του από την ΑΕΛ, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός επέστρεψε για ένα εξάμηνο στη Λαμία, για να αποχωρήσει λίγο αργότερα κάνοντας ένα μακρινό ταξίδι. Όταν λέμε μακρινό… το εννοούμε! Η Jamshedpur FC της Ινδίας, κάνει πρόταση στον Πίτι και αυτός παίρνει την απόφαση να κάνει το ταξίδι και να αγωνιστεί στην Indian Super League. Εκεί έπαιξε σε 6 ματς, σκοράροντας μία φορά ενώ είχε και δύο ασίστ.

Photo by: Deepak Malik / SPORTZPICS for ISL

Όταν έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Ινδίας, ο Πίτι επέστρεψε μέτα από χρόνια στη χώρα του για να γίνει πρόεδρος αλλά και παίκτης της CA Pinto.

Βοήθησε την ομάδα της Ισπανίας, όμως η θέλησή του για να συνεχίσει να αγωνίζεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο τον έφερε ξανά στη χώρα μας και στον ΠΑΣ Λαμία.

Τρίτη και τελευταία φορά λοιπόν ο Πίτι στον ΠΑΣ! Αγωνίστηκε, βοήθησε την ομάδα και πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του. Ένας ποδοσφαιριστής ορόσημο για την ομάδα της Λαμίας, ένας πραγματικός σούπερ σταρ, έβαλε τέλος στην τεράστια καριέρα του όντας ποδοσφαιριστής της «κυανόλευκης» ομάδας.

Πίτι σε ευχαριστούμε για όλα και εις το επανιδείν!

Διαβάστε επίσης

Back to top button