Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μεταγραφές: Οι 10+1 «βόμβες» του καλοκαιριού!

Οι 10+1 μετακινήσεις ποδοσφαιριστών που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου που ολοκληρώθηκε στην Ευρώπη. #μεταγραφές #Ευρώπη #PremierLeague #LaLiga #Ligue1 #Bundesliga

Οι 10+1 μετακινήσεις ποδοσφαιριστών που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου που ολοκληρώθηκε στην Ευρώπη.

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε για ακόμα μία χρονιά, με πολλά μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να αλλάζουν ποδοσφαιρική στέγη και να ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα τους. Σενάρια και φήμες κατέκλυσαν όλους αυτούς τους μήνες τα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο και μέχρι την τελευταία μέρα της διορίας η αγωνία χτύπησε… κόκκινο έως ότου οι σύλλογοι ολοκληρώσουν τελικά τις κινήσεις τους.

Στα τρανά ονόματα του αθλήματος που άλλαξαν στρατόπεδο δεν βρέθηκε τελικά και ο Κιλιάν Εμπαπέ, παρά το «θρίλερ» στο σίριαλ με το μέλλον του. Όσο κι αν προσπάθησε η Ρεάλ Μαδρίτης να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της, καταθέτοντας μάλιστα ακόμα και πρόταση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτησή του, τελικά η Παρί Σεν Ζερμέν επέμεινε πεισματικά στη στάση της και τον διατήρησε στο ρόστερ της.

Την ίδια στιγμή, πάντως, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ πρωταθλήτρια των μεταγραφών ήταν και φέτος η Premier League, παρότι στο ποσό που ξοδεύτηκε παρατηρείται μείωση της τάξεως του 11% σε σχέση με τα περσινά νούμερα. Συνολικά αυτό το καλοκαίρι οι αγγλικές ομάδες έβγαλαν από το ταμείο τους πάνω από 1,3 δισ. ευρώ για να ενισχύσουν το ρόστερ τους, με Serie ABundesliga, Ligue 1 και La Liga να ακολουθούν στην πρώτη πεντάδα της λίστας.

Το επόμενο άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου στη «γηραιά ήπειρο» είναι προγραμματισμένο τον Γενάρη. Μέχρι τότε το «ΦΩΣ» σάς παρουσιάζει τις μεγαλύτερες μετακινήσεις ποδοσφαιριστών που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του παζαριού του φετινού καλοκαιριού στην Ευρώπη.

Τζακ Γκρίλις (Μάντσεστερ Σίτι)

Ο Τζακ Γκρίλις μπορεί να μην αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ωστόσο η μετακίνησή του από την Άστον Βίλα στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν η πιο πολυδάπανη του φετινού καλοκαιριού. Οι πρωταθλητές Αγγλίας έβγαλαν από το ταμείο τους 117 εκατομμύρια ευρώ για να πάρουν τον ταλαντούχο 25χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο με τους «γαλάζιους» και πήρε τη φανέλα με το «10» που μέχρι πρότινος ανήκε στον Σέρχιο Αγκουέρο. Για την ιστορία, αυτή ήταν και η ακριβότερη μεταγραφή για Άγγλο ποδοσφαιριστή αλλά και η έκτη μεγαλύτερη συνολικά.

Ρομέλου Λουκάκου (Τσέλσι)

Ήταν Ιούλιος του 2014 όταν η Τσέλσι έκανε δεκτή την πρόταση της Έβερτον για την πώληση του Ρομέλου Λουκάκου έναντι του ποσού των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Επτά χρόνια αργότερα ο Βέλγος επιθετικός επέστρεψε τελικά στο Λονδίνο και οι «μπλε» δαπάνησαν 115 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρουν αυτήν τη φορά από την Ίντερ. Ο 28χρονος επιθετικός εξαργύρωσε την εξαιρετική περσινή του σεζόν στους «νερατζούρι», τους οποίους βοήθησε να φτάσουν στην κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος στην Ιστορία τους και πρώτου μετά το 2010. Συνολικά με την ιταλική ομάδα ο διεθνής άσος κατέγραψε την περασμένη σεζόν 30 γκολ και 10 ασίστ σε 44 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ, πλέον, φιλοδοξεί το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην Τσέλσι να αποδειχτεί πιο λαμπρό σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Τζέιντον Σάντσο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Τζέιντον Σάντσο είχε εξελιχθεί σε… σίριαλ για πολλά χρόνια. Σε σημείο μάλιστα που έγινε και… ανέκδοτο στην Αγγλία. Το τέλος όμως είχε χάπι εντ για τους «κόκκινους διαβόλους», αφού αυτό το καλοκαίρι ήρθαν σε συμφωνία με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και πήραν τον διεθνή Άγγλο εξτρέμ στο «Ολντ Τράφορντ». Στα 85 εκατομμύρια ευρώ έφτασε το κόστος της μετακίνησης του 21χρονου διεθνούς άσου, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Μία, αν μη τι άλλο, εξαιρετική προσθήκη για τον σύλλογο, αν αναλογιστεί κανείς και το πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο του νεαρού άσου.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούσε όνειρο για τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας από το 2009, όταν αποχώρησε από τον σύλλογο ο Πορτογάλος για να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι του αστρονομικού ποσού για την εποχή των 94 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό το όνειρο έγινε τελικά πραγματικότητα αυτό το καλοκαίρι και ο διεθνής φορ γύρισε στην ομάδα που λάτρεψε και λατρεύτηκε για να γράψει νέες σελίδες στην Ιστορία της. Από τη στιγμή που ζήτησε να φύγει από τη Γιουβέντους η μετακίνησή του στη Μάντσεστερ κόστισε μόλις 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κομβικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε ο Σκωτσέζος θρύλος της Γιουνάιτεντ, σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που κίνησε τα νήματα ώστε ο παίκτης να ξαναφορέσει τα κόκκινα και να μη μετακομίσει στη συμπολίτισσα Σίτι, που επίσης είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Σέρχιο Αγκουέρο (Μπαρτσελόνα)

Μία δεκαετία συμπλήρωσε ο Σέρχιο Αγκουέρο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και κέρδισε μία θέση στους παίκτες-θρύλους των «γαλάζιων». Ο Αργεντινός επιθετικός, που με δικό του γκολ το 2012 οι «πολίτες» είχαν κατακτήσει το πρώτο τους πρωτάθλημα στην Αγγλία μετά από 44 χρόνια, μάζεψε φέτος τις αναμνήσεις του και πέρασε φεύγοντας τις πύλες του «Έτιχαντ». Προορισμός του ήταν η Μπαρτσελόνα, στην οποία μετακινήθηκε ως ελεύθερος υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Το όνειρό του βέβαια να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν σύλλογο με τον στενό του φίλο Λιονέλ Μέσι δεν έγινε τελικά πραγματικότητα, ενώ, σαν να μην έφτανε αυτό, με το «καλημέρα» τραυματίστηκε σοβαρά και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση περίπου στα μέσα του Οκτώβρη.

Λιονέλ Μέσι (Παρί Σεν Ζερμέν)

Τα δάκρυα του Λιονέλ Μέσι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αυτό το καλοκαίρι για να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα έκαναν τον γύρο του κόσμου. Το ίδιο όμως και οι εικόνες από την άφιξή του στο Παρίσι, εκεί όπου μετέβη για να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας στην Παρί Σεν Ζερμέν με οψιόν επέκτασης για έναν επιπλέον χρόνο. Παρά το γεγονός ότι ο Αργεντινός επιθετικός είχε συμφωνήσει για την ανανέωση του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα, εκ του αποτελέσματος αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω των αυστηρών οικονομικών κανονισμών που έχει θέσει η Λα Λίγκα. Μετά από 21 χρόνια στον σύλλογο, εκ των οποίων τα 17 στην πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα», ο 34χρονος φορ γύρισε σελίδα στην καριέρα του και οι οπαδοί της Παρί είναι πλέον αυτοί που φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του στις κερκίδες.

Σέρχιο Ράμος (Παρί Σεν Ζερμέν)

Το μέλλον του Σέρχιο Ράμος στη Ρεάλ Μαδρίτης εξελίχθηκε σε… σίριαλ αυτό το καλοκαίρι. Το ένα ραντεβού ακολούθησε το άλλο ανάμεσα στον παίκτη και στη διοίκηση, αλλά εκ του αποτελέσματος οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας δεν είχαν θετική εξέλιξη. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έβγαλε από το μπράτσο του το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αποχώρησε από τους «μερένγκες» μετά από 16 χρόνια στον σύλλογο. Παρά το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων για την απόκτησή του, ο 35χρονος στόπερ αποδέχτηκε τελικά την πρόταση της Παρί Σεν Ζερμέν και προσέθεσε το όνομά του στον γαλαξία των αστέρων των πρωτευουσιάνων υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Η μεταγραφή του Αντουάν Γκριεζμάν στην Μπαρτσελόνα πρόπερσι το καλοκαίρι έναντι του ποσού των 120 εκατομμυρίων ευρώ σκόρπισε χαμόγελα στις τάξεις των οπαδών των «μπλαουγκράνα», που είδαν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος να εντάσσονται στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας τους. Όπως αποδείχτηκε, βέβαια, ο διεθνής Γάλλος άσος δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες στο διάστημα της θητείας του στο «Καμπ Νόου» και παρότι είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τους Καταλανούς, αυτό το καλοκαίρι αποχώρησε για να επιστρέψει στην πρώην ομάδα του, την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο 30χρονος επιθετικός μετακινήθηκε στους «ροχιμπλάνκος» με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο και προοπτική επέκτασης για ένα ακόμα έτος, ενώ στη συμφωνία υπάρχει και υποχρεωτική οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή που φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Νταβίντ Αλάμπα (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μάταια προσπαθούσε η Μπάγερν Μονάχου να πείσει τον Νταβίντ Αλάμπα να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας και να «δέσει» το μέλλον του στους πρωταθλητές Γερμανίας. Οι «χρυσές» προτάσεις των Βαυαρών στον Αυστριακό ταλαντούχο μπακ κατέληξαν στο… καλάθι των αχρήστων του 29χρονου και ο τελευταίος έμεινε τελικά ελεύθερος. Από τον περασμένο Φλεβάρη ο ποδοσφαιριστής είχε ανακοινώσει την απόφασή του να φύγει από την ομάδα μετά από 13 χρόνια κοινής πορείας και η Ρεάλ Μαδρίτης τον απέκτησε τελικά αυτό το καλοκαίρι, με τον Αλάμπα να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο και να παίρνει τη φανέλα με το νούμερο 4, που έμεινε ελεύθερο έπειτα από την αποχώρηση του αρχηγού Σέρχιο Ράμος.

Τζανλουίτζι Ντοναρούμα (Παρί Σεν Ζερμέν)

Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα βρισκόταν χρόνια στη μεταγραφική λίστα ουκ ολίγων συλλόγων που έριζαν για την απόκτησή του από τη Μίλαν. Στους «ροσονέρι» σε ηλικία μόλις 16 ετών και 242 ημερών είχε γίνει ο δεύτερος νεότερος τερματοφύλακας στην Ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου που είχε ξεκινήσει βασικός σε παιχνίδι και πλέον στα 22 του πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον σύλλογο και να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του. Παρά τις προτάσεις της Μίλαν ο ίδιος δεν δέχτηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του και έμεινε ελεύθερος, ώσπου υπέγραψε τελικά πενταετή συνεργασία με την Παρί Σεν Ζερμέν που του προσέφερε 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Φυσικά με τη μεταγραφή αυτή ο διεθνής Ιταλός γκολκίπερ εξαργύρωσε και τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εκεί όπου ήταν και μεγάλος πρωταγωνιστής στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι στον νικηφόρο τελικό των Ιταλών κόντρα στην Αγγλία.

Ραφαέλ Βαράν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναζητούσε έναν ποδοσφαιριστή-παρτενέρ του Χάρι Μαγκουάιρ ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το κέντρο της άμυνάς της. Το όνομα του Ραφαέλ Βαράν βρέθηκε στη λίστα της σε ουκ ολίγες μεταγραφικές περιόδους, ώσπου αυτό το καλοκαίρι κατάφερε τελικά να τον πάρει στο «Ολντ Τράφορντ». Ο 28χρονος Γάλλος στόπερ, που στο παρελθόν αποτέλεσε «μήλον της Έριδος» για πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, έβαλε τέλος στην καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης και μετακόμισε στους «κόκκινους διαβόλους» με το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Ο διεθνής άσος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2025 και ήδη έχει κάνει και το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα.

πηγή: fosonline.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button