Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ζητάει τα χρωστούμενα από την Nova για να δεχθεί μείωση η Super League

Το Δ.Σ. της Super League ζήτησε από την Nova να καταβάλει πρώτα τα χρωστούμενα της προηγούμενης σεζόν, προκειμένου να δεχθεί (μικρότερη) μείωση για την επόμενη διετία.

Ολοκληρώθηκε το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, στο οποίο μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η πρόταση της Nova για μείωση της τάξης του 18% στο ποσό το οποίο θα πληρώσει στις ομάδες της πρώτης κατηγορίας για τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος τα οποία κατέχει για την επόμενη διετία.

Η ομόφωνη απόφαση – αντιπρόταση του ΔΣ της Λίγκας ήταν να ζητήσει από το συνδρομητικό κανάλι να πληρώσει πρώτα τα χρωστούμενα της προηγούμενης σεζόν, ήτοι 6.5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία έχουν παρακρατηθεί από την Nova λόγω ρητρών του συμβολαίου και δόσεων οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, ενώ αν συμβεί τελικά κάτι τέτοιο οι σύλλογοι είναι πρόθυμοι να δεχθούν μια μείωση της τάξης του 8% στα χρήματα που θα πάρουν για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων τους.

Ο συνεταιρισμός ζητάει την καταβολή αυτού του ποσού (των 6.5 εκατομμυρίων ευρώ) ουσιαστικά άμεσα, σε δύο δόσεις στις 3 και τις 15 Ιουλίου, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη μείωση του συμβολαίου των ομάδων. Παρών στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, Πάνος Παπαδόπουλος, αλλά και στελέχη του νομικού τμήματος του καναλιού, τα οποία άκουσαν προσεκτικά την αντιπρόταση της Λίγκας και επιφυλάχθηκαν για την οριστική τους απάντηση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button