Β΄ ΦθιώτιδαςΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Ένας «μύθος» για τον Κεραυνό! / Ο Δημήτρης Ζιώγας μιλάει στο LamiaSports (pics)

Ο Δημήτρης Ζιώγας, ένας «θρύλος» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αποκαλύπτεται στο LamiaSports. Ο νέος προπονητής της ομάδας του Βαθύκοιλου, μιλάει στον Βαγγέλη Μπιζάτο και στο «LS» για το νέο του προπονητικό ξεκίνημα. #ΕΠΣΦθιώτιδας #Β_Φθιώτιδας #Κεραυνός #Ζιώγας #συνέντευξη #LamiaSports

Ο Δημήτρης Ζιώγας, ένας «θρύλος» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αποκαλύπτεται στο LamiaSports. Ο νέος προπονητής της ομάδας του Βαθύκοιλου, μιλάει στον Βαγγέλη Μπιζάτο και στο «LS» για το νέο του προπονητικό ξεκίνημα. #ΕΠΣΦθιώτιδας #Β_Φθιώτιδας #Κεραυνός #Ζιώγας #συνέντευξη #LamiaSports

Ο λόγος, για την μεταγραφή-πρόσληψη του Δημήτρη Ζιώγα, ενός σέντερ φορ και πλέον και προπονητή, ο οποίος έχει «οργώσει» και «ματώσει» δεκάδες γήπεδα και δίχτυα ανά την επικράτεια.

Ο Δημήτρης Ζιώγας θα αποτελέσει παίκτης και προπονητής του Κεραυνού και όπως φαίνεται θα έχουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα στη Β΄Φθιώτιδας.

Ο Ζιώγας, λίγες ημέρες αφού ανέλαβε την ομάδα του Κεραυνού, μίλησε στο LamiaSports και στον Βαγγέλη Μπιζάτο για το νέο του αυτό ξεκίνημα καθώς και για τις αμέτρητες εμπειρίες του από τα ελληνικά γήπεδα.

Πριν προχωρήσουμε στην συνέντευξη όμως, θα σας αναφέρουμε μερικά κατορθώματα του αρχισκόρερ της Δ΄Εθνικής (τότε) αλλά και της Γ΄ ο οποίος έχει βραβευτεί αρκετές φορές για τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα.

Το 2008 ανακυρήχθηκε πρώτος σκόρερ στην Δ’ Εθνική καθώς πέτυχε 37 τέρματα οδηγώντας την τότε ομάδα του τον Αστέρα Ιτέας στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα.

Έχει καταφέρει να βγει 2 φορές πρώτος σκόρερ στην Γ’ εθνική το 2008-2009 με τη φανέλα της Αναγέννησης Γιαννιτσών ενώ κατέχει και το ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα σε τοπικό πρωτάθλημα, όπου σε 35 αγώνες πέτυχε 102 γκολ.

Έχει αγωνιστεί σε 24 ομάδες μέσα 22 χρόνια καριέρας σε Γ΄& Δ΄Εθνική αλλά και τοπικές κατηγορίες, ενώ επίσης έχει πετύχει περισσότερα από 1000 τέρματα σε συνολικά 700 συμμετοχές του. Έχει βραβευτεί ουκ ολίγες φορές από τον ΠΣΑΠ για τα κατορθώματά του και πιο συγκεκριμένα έχει λάβει 4 βραβεία από σύνδεσμο των ποδοσφαιριστών.

Η προπονητική του καριέρα, άρχισε το 2016 στην αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Σκιάθου, ενώ κατά την διάρκεια της σεζόν ανέλαβε και την ομάδα της Δάφνης Λιβανατών μέχρι το τέλος του 2017. Αυτός με λίγα λόγια είναι ο άνθρωπος «θρύλος» του τοπικού και όχι μόνο ποδόσφαιρου και τα υπόλοιπα θα τα διαβάσετε στην αποκλειστική συνέντευξη που μας έδωσε ο Δημήτρης Ζιώγας.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Πώς πήρες την απόφαση να γίνεις προπονητής:

«Αγαπάω πολύ το ποδόσφαιρο και ήθελα συνεχίσω σε αυτό κ έτσι πήρα την απόφαση να γίνω προπονητής κ παίχτης γιατί πιστεύω έχω δύο χρόνια ακόμα να παίξω.μου άρεσει να διδάσκω κ μαθαίνω πολλά. Πρέπει να έχεις μέσα σου την ηγετική προσωπικότητα, τη σωστή νοοτροπία, να είσαι καλός ψυχολόγος και να δουλεύεις σκληρά. Όλος αυτός ο συνδυασμός δεν βρίσκεται εύκολα.

Ένας καλός προπονητής πρέπει να ξέρει να διαχειρίζεται όλες τις καταστάσεις, τις προσωπικότητες των παικτών του, τις κρίσεις μέσα στην ομάδα, την ανάθεση ρόλων και τις ιδέες στις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Όλα αυτά είναι σημαντικά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να διαχειρίζεσαι διαφορετικές προσωπικότητες και να είσαι έτοιμος για όλες τις πιθανές καταστάσεις.»

Γιατί επέλεξες το Βαθύκοιλο ως επόμενο προορισμό σου:

«Όταν έχεις υπάρξει καλός παίκτης είναι εύκολο να κερδίσεις το σεβασμό όλων γύρω σου, αλλά για όσους δεν έχουν παίξει καθόλου, είναι δύσκολο να κερδίσεις το σεβασμό. Έτσι και πήρα την απόφαση αυτή. Το Βαθύκοιλο το επέλεξα γιατί είναι μια σοβαρή ομάδα με ποδοσφαιρική νοοτροπία κ ποδοσφαιρικούς παράγοντες που κοντά είναι στα δικους μου ποδοσφαιρικους στόχους. Με λίγα λόγια κοινή ποδοσφαιρική φιλοσοφία.»

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για φέτος:

«Ο στόχος είναι το καλό ποδόσφαιρο και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Το ερασιτεχνικό πρώταθλημα φέτος θα είναι πολύ ανταγωνιστικό έχουν γίνει καλές μεταγραφές με ποιοτικούς παίκτες και αυτό το κάνει πολύ ενδιαφέρον. Εύχομαι καλή σεζόν με υγεία σε όλες τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές.»

Photo Credits: GoalPost.gr / προσωπικό αρχείο Δημήτρη Ζιώγα

Διαβάστε επίσης

Back to top button