Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Καλύτερη ομάδα της Ευρώπης η Ρεάλ»

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Την Τρίτη στα Σκόπια η κάτοχος του Europa League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να χαρακτηρίζει την πρωταθλήτρια Ισπανίας, ως την καλύτερη της Ευρώπης.

Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε: «Είναι μια φανταστική ευκαιρία να παίξουμε ενάντια στην καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Το κάναμε σε ένα φιλικό αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ θα το κάνουμε ξανά για το ευρωπαικό Σούπερ Καπ, σε ένα παιχνίδι γεμάτο κίνητρα.

Οι παίκτες μας δεν έχουν μεγάλη εμπειρία σε μεγάλα παιχνίδια στην Ευρώπη, αυτή είναι μία νέα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με μια νέα γενιά παικτών. Έχουμε αποκτήσει κάποια εμπειρία την περασμένη σεζόν στο Europa League, αλλά τώρα είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και Σούπερ Καπ της Ευρώπης. Μια μεγάλη ευκαιρία».

Για το γεγονός πως ο Μουρίνιο δεν έχει κατακτήσει, μέχρι στιγμής, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ο Πορτογάλος δήλωσε: «Όταν έπαιξα για αυτό το τρόπαιο ήμουνα πάντα ο νικητής του Europa League. Όταν κέρδισα το Τσάμπιονς Λιγκ με την Πόρτο, στη συνέχεια, έφυγα από το σύλλογο. Όταν κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ίντερ, επίσης έφυγα. Τώρα ξανά θα παίξω εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, νικήτριας του Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίζω αυτή τη φορά να κερδίσω».

Τέλος, για τη συνάντηση με την πρώην ομάδα του, τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μουρίνιο είπε πως «μην κοιτάτε τη Ρεάλ Μαδρίτης, σαν την παλιά μου ομάδα. Είναι κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές. Εφυγα από την Πόρτο και δύο μήνες αργότερα είμαστε αντιμέτωποι στο Champions League. Έφυγα από την Τσέλσι και λίγους μήνες αργότερα την αντιμετώπισα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έτσι, απλά κοιτάξτε την Ρεάλ Μαδρίτης, όπως είναι: μία μεγάλη ομάδα, πρωταθλήτρια Ευρώπης και θα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μας να παίξουμε μαζί τους».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button