Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Ποινή αποκλεισμού 10 ετών σε τζουντόκα επειδή αρνήθηκε να αντιμετωπίσει Ισραηλινό

Ποινή δεκαετούς αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δράση επέβαλε η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) στον Φέθι Νουρίν, ο οποίος στην διάρκεια του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο αρνήθηκε να κατέβει σε αγώνα, για να αποφύγει Ισραηλινό αντίπαλο του.

Ποινή δεκαετούς αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δράση επέβαλε η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) στον Φέθι Νουρίν, ο οποίος στην διάρκεια του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο αρνήθηκε να κατέβει σε αγώνα, για να αποφύγει Ισραηλινό αντίπαλο του.

Ο Αλγερινός τζουντόκα αποσύρθηκε από αγώνα προκειμένου να μην διασταυρωθεί με Ισραηλινό αντίπαλο του, με συνέπεια η Διεθνής Ομοσπονδία να επιβάλει τόσο στον ίδιο τον αθλητή όσο και στον Hall of Famer προπονητή του, Αμάρ Μπενικλέφ την εξοντωτική ποινή αποκλεισμού από κάθε αθλητική δραστηριότητα για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Αθλητής και προπονητής είχαν ανακοινώσει επίσημα την απόσυρση τους σε ένδειξης υποστήριξης στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης όταν διαπίστωσαν ότι ο πρώτος πιθανά θα έρχονταν αντιμέτωπος με τον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη Τοχάρ Μπουτμπούλ από το Ισραήλ στο δεύτερο γύρο.

«Αποδεδειγμένα οι δύο Αλγερινοί τζουντόκα με κακόβουλες προθέσεις, χρησιμοποιήσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μέσω διαμαρτυρίας και προώθησης πολιτικής και θρησκευτικής προπαγάνδας, το οποίο ξεκάθαρα αντιβαίνει σοβαρά τους κανόνες και τον κώδικα ηθικής της IJF», ήταν η ανακοίνωση της Διεθνούς ομοσπονδίας η οποία συνέχιζε, «Γι αυτό το λόγο καμία άλλη ποινή εκτός από αυτή του αποκλεισμού δεν μπορεί να επιβληθεί στην περίπτωση αυτή».

Ο 39χρονος Αμάρ Μπανικλέφ είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο είχε αποβάλει για 4 χρόνια την ομοσπονδία του Ιράν, μετά την άρνηση της τελευταία να επιτρέψει στους αθλητές της να κατεβαίνουν στους αγώνες έχοντας αντιμέτωπους αθλητές από τον Ισραήλ.

Οι «οδηγίες» του Ισραήλ είχαν αποκαλυφθεί όταν ο βετεράνος τζουντόκα Σαΐντ Μολαεΐ ισχυρίστηκε ότι του είχε απαγορευθεί να συμμετάσχει στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019 στο Τόκιο, προκειμένου να αποφύγει τον Ισραηλινό παγκόσμιο πρωταθλητή, Σάγκι Μούκι στον τελικό.

Ο Μολαεΐ είχε πάρει άσυλο στην Γερμανία και αργότερα πήρε υπηκοότητα μογγολική, κατακτώντας μάλιστα το ασημένιο μετάλλιο για την Μογγολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες το Τόκιο.

Νουρίν και Μπενικλέφ έχουν δικαίωμα να εφεσιβάλουν στον Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης

Back to top button