Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στην πάλη

Με ονειρικό τρόπο ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο Εφήβων – Νεανίδων / Παίδων – Κορασίδων στην Κατερίνη.

Με ονειρικό τρόπο ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο Εφήβων – Νεανίδων / Παίδων – Κορασίδων στην Κατερίνη.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο Εφήβων – Νεανίδων / Παίδων – Κορασίδων στην Κατερίνη πήρε εγκωμιαστικά σχόλια και οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έδωσαν τα εύσημα στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, χαρακτηρίζοντας τις δύο διοργανώσεις από τις καλύτερες που έχουν γίνει στο θεσμό.
Εκτός από την άψογη διοργάνωση, η Ελλάδα θριάμβευσε και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η χώρα μας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Εφήβους, αφήνοντας πίσω της υπερδυνάμεις που συμμετείχαν με παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης. Εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό η Ελλάδα κατέκτησε πέντε μετάλλια.

Στα 90 κιλά, ο Άγγελος Κούκλαρης νίκησε στον μεγάλο τελικό τον Ρουμάνο Τρίπον και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στα +90 κιλά, ο Απόστολος Τσιόβολος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς στον συναρπαστικό τελικό επικράτησε του Ουκρανού Πιελίν.

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο στα +70κ. κατέκτησε στις Νεάνιδες η Ειρήνη Παπαδοπούλου. Στον τελικό, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση και με τις ιαχές των φιλάθλων να την παρακινούν, έκαμψε την αντίσταση της Ρουμάνας Μάργκας.
Στα 80 κιλά, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετά από έναν οριακό αγώνα με πολύ μεγάλη ένταση απέναντι στον Αζέρο Γιαμπάροφ.

Στα 70 κιλά Κορασίδων, η Δροσούλα Τζιανακοπούλου επικράτησε στον ελληνικό «εμφύλιο» με αντίπαλο την Φωτεινή Ξούρα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Τα πέντε μετάλλια των αθλητών μας, σε συνδυασμό με την ανάδειξη της ομάδας των Εφήβων σε πρωταθλήτρια Ευρώπης, έφερε πολλά χαμόγελα και μεγάλη ικανοποίηση στην ελληνική αποστολή και ευχή όλων είναι να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το άθλημα της πάλης στην άμμο και να διεξαχθεί άμεσα και νέα μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα.

Πηγή: sport- fm

Διαβάστε επίσης

Back to top button