Ποδόσφαιρο

Στην πρεμιέρα δεν επηρέασε ο παράγοντας «ομοιογένεια»

Από τις 6 ομάδες που την 1η αγωνιστική ξεκίνησαν με περισσότερους «νέους» έχασε μόνο ο Ιωνικός, ενώ από τις υπόλοιπες 8 κέρδισαν Παναθηναϊκός και ΠΑΣ που παρατάχθηκαν με οριακή πλειοψηφία μεταγραφών/καλοκαιρινών αποκτημάτων (6/5). #slgr #panathinaikosfc #gianninafc #slgrinterwetten #season2021_2022

Από τις 6 ομάδες που την 1η αγωνιστική ξεκίνησαν με περισσότερους «νέους» έχασε μόνο ο Ιωνικός, ενώ από τις υπόλοιπες 8 κέρδισαν Παναθηναϊκός και ΠΑΣ που παρατάχθηκαν με οριακή πλειοψηφία μεταγραφών/καλοκαιρινών αποκτημάτων (6/5).

Είθισται, και πολύ σωστά σε μεγάλο βαθμό, οι ομάδες στις αρχές κάθε σεζόν να ενσωματώνουν σταδιακά τα καλοκαιρινά τους αποκτήματα και «βήμα/βήμα» να τα «μπολιάζουν» με τους «παλιούς».

Εκτός και αν τους προηγούμενους μήνες προέκυψαν ριζικές αλλαγές, οπότε και «αναγκαστικά» τα Χ νέα πρόσωπα ρίχνονται κατευθείαν στα.. βαθιά.

Η πρεμιέρα της φετινής Super League Interwetten ολοκληρώθηκε χθες (13/9) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και από τα 7 παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής προκύπτει ως «εύρημα» ότι ο παράγοντας ομοιογένεια δεν αποτέλεσε τόσο μεγάλο «συν» για κάθε ομάδα και αντίστροφα η ενδεχόμενη «ανομοιογένεια» δεν ήταν ιδιαίτερος ανασταλτικός παράγοντας. Τουλάχιστον για την πλειοψηφία των ομάδων. Τι εννοούμε;

Από τις 14 ομάδες της κατηγορίας οι 6 είχαν στο αρχικό τους σχήμα περισσότερες μεταγραφές από ότι ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ και εννοείται πως οι άλλες 8 στηρίχθηκαν, σε επίπεδο πλειοψηφίας, στους «παλιούς» τους.

Εκ των 6 που για διάφορους λόγους ξεκίνησαν με περισσότερους «νέους» μόνο ο Ιωνικός γνώρισε την ήττα (10 καλοκαιρινά αποκτήματα-1 περσινός). Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ (8/3) και ο Βόλος (7/4) κέρδισαν, ενώ Παναιτωλικός (6/5), Ατρόμητος (9/2), Αρης (6/5) πήραν τον βαθμό. Κακά τα ψέμματα εκ των 3 τελευταίων μόνο το αποτέλεσμα των Θεσσαλονικιών λογίζεται ως «γκέλα» για εκείνους.

Την ίδια στιγμή από τους 8 που στους πρώτους 11 είδαμε περισσότερους «παλιούς» από ότι «νέους » ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν οι μόνοι νικητές και μάλιστα αμφότεροι είχαν ουσιαστικά «μοιρασμένο» αρχικό σχήμα (6/5). Ο Αστέρας Τρίπολης των 9 «περσινών» έμεινε στην ισοπαλία στο Αγρίνιο, ο ΟΦΗ των 6 απέσπασε βαθμό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Ολυμπιακός των 7 παραχώρησε 0-0 στον Ατρόμητο, ενώ ο Απόλλων και η Λαμία των επίσης 7 «παλιών» έχασαν, όπως και ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε με μόνο 1 καλοκαιρινό του απόκτημα στην ενδεκάδα (τον Τέιλορ, ο Μπίσεσβαρ ήταν και στο περσινό πρώτο μισό στην Τούμπα).

Ετσι η «ομοιογένεια» ή μη δεν επηρέασε στην πρεμιέρα, όπως τουλάχιστον φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button