Άλλα αθλήματα

Το συναρπαστικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε για να μείνει (pics & vid)

Το εμβληματικό «Ράλλυ των Θεών», που εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) μετά από 8 χρόνια απουσίας, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE. #EKORallyAcropolis #WRC

Το εμβληματικό «Ράλλυ των Θεών», που εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) μετά από 8 χρόνια απουσίας, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) υποδέχτηκε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο διεξήχθη από 9-12 Σεπτεμβρίου με απόλυτη επιτυχία. Στην επιτυχία αυτή, που είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη του εθνικού μας αγώνα στο πρόγραμμα του WRC και το 2023, σημαντική ήταν η συμβολή της COSMOTE, που ως Μεγάλος Χορηγός πλαισίωσε τον αγώνα με εντυπωσιακές δράσεις.

Τέσσερις ημέρες αστείρευτου θεάματος

Ο φετινός αγώνας είχε όλα τα συστατικά που έχουν χτίσει τη διεθνή φήμη του Ράλλυ Ακρόπολις ως ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο. Όλη του η εξέλιξη, από την τελετή έναρξης στην Ακρόπολη και την ξεχωριστή ειδική διαδρομή COSMOTE 5G Athens Stage στο Σύνταγμα μέχρι την Wolf Power Stage που έκλεισε το πρόγραμμα στην εμβληματική ΕΔ Ταρζάν, ήταν μια γιορτή για τα ράλλυ γενικότερα και για τη χώρα μας, ειδικότερα.

....

Ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν ο μεγάλος νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ο νεαρός Φινλανδός της Toyota πήρε τα ηνία του αγώνα μόλις στην 3η Ειδική Διαδρομή και δεν κοίταξε ξανά πίσω μέχρι το τέλος. Ο μόλις 20 ετών Ροβάνπερα πανηγύρισε στην Ελλάδα τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, αλλά αναμφίβολα την πιο σημαντική μέχρι τώρα.

....

Στη δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Οτ Τάνακ με το Hyundai i20, ενώ στην τρίτη βρέθηκε ο Σεμπαστιέν Οζιέ, που αύξησε τη διαφορά του στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και με τρεις ακόμα αγώνες να απομένουν, θα προσθέσει τον 8ο τίτλο στην τεράστια καριέρα του.

....

Από τα ελληνικά πληρώματα, την καλύτερη θέση πήραν οι Κεχαγιάς / Τσαούσογλου με Skoda Fabia Evo, που τερμάτισαν στην 20ή θέση, ενώ μηχανικά προβλήματα κυρίως, άφησαν τους Λάμπρο Αθανασούλα και Νίκο Ζακχαίο, που έτρεξαν με ένα Hyundai i20 της κατηγορίας Rally2, στην 25η θέση.

....

Κορυφαία στιγμή η COSMOTE 5G Athens Stage

Οι θεατές, οι τηλεθεατές, τα πληρώματα των αγωνιστικών αυτοκινήτων, οι διοργανωτές αλλά και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) που βρίσκεται πίσω από την ασφαλή διοργάνωση όλων των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είχαν μόνο λόγια θαυμασμού να εκφράσουν για την εντυπωσιακή διοργάνωση της COSMOTE 5G Athens Stage.

....

Τα βλέμματα του παγκόσμιου motorsport ήταν στραμμένα στην πλατεία Συντάγματος, όπου έκαναν την εμφάνισή τους τα αυτοκίνητα λίγα μόλις λεπτά μετά την εκκίνηση του φημισμένου αγώνα κάτω από την Ακρόπολη. Γύρω από την πλατεία Συντάγματος και μπροστά από τη Βουλή, 55 πληρώματα -οι παγκόσμιοι οδηγοί του WRC και οι κορυφαίοι Έλληνες αγωνιζόμενοι στα ράλλυ- έδωσαν ένα ρεσιτάλ ακρίβειας, τεχνικής και ταχύτητας. Η διαδρομή περιελάμβανε και δύο ασκήσεις δεξιοτεχνίας, επί της Λ. Αμαλίας και της Πλατείας Συντάγματος, οι οποίες έκαναν εξαιρετικά απαιτητική, αλλά και θεαματική την πρώτη Ειδική Διαδρομή του αγώνα, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου. Η COSMOTE 5G Athens Stage, η πρώτη ειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού και προσέφερε ένα εντυπωσιακό θέαμα, με απίστευτα γρήγορες ταχύτητες και δυνατές συγκινήσεις για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου. Με «τέρμα τα γκάζια», τα 55 πληρώματα προσέφεραν μια μοναδική εμπειρία στο κοινό τρέχοντας με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα με «υψηλές ταχύτητες COSMOTE 5G».

......

Συνδρομητές της COSMOTE είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από προνομιακή θέση στην VIP area τις προσπάθειες των οδηγών, ενώ όσοι βρέθηκαν στην πλατεία μπορούσαν να επισκεφτούν και το περίπτερο της COSMOTE και να συμμετάσχουν σε διάφορες δράσεις.

......

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης Ειδικής Διαδρομής, οι θεατές θαύμασαν από κοντά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο εσωτερικό της πλατείας (σε καθεστώς parc fermé), όπου και διανυκτέρευσαν.

Μια γιορτή του motorsport

Πολλές παράλληλες δράσεις από το Μεγάλο Χορηγό του αγώνα, την COSMOTE, έδωσαν τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και να ζήσει από κοντά, αλλά και μέσα από τις ζωντανές μεταδόσεις της COSMOTE TV, το μοναδικό κλίμα.

Χαρακτηριστικός ήταν ο μεγάλος διαγωνισμός, με τον οποίο η COSMOTE έδωσε τη δυνατότητα σε τυχερούς συνδρομητές της να βρεθούν στο Λουτράκι ως συνεπιβάτες του κορυφαίου Έλληνα οδηγού Λάμπρου Αθανασούλα για να βιώσουν την απόλυτη εμπειρία ταχύτητας.

Παρούσα ήταν η COSMOTE και σε ένα ακόμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Tον παγκόσμιο τελικό eSports WRC The Official Game, στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ. Ένα eSports gaming event που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συμμετοχή των καλύτερων Ελλήνων και ξένων παικτών παγκοσμίως, με την στήριξη της COSMOTE.

......

Ιστορικές μορφές του Ράλλυ Ακρόπολις αποκλειστικά στο YouTube της COSMOTE

Έξι άγνωστες ιστορίες ανθρώπων που έχουν συνδέσει άρρηκτα το όνομά τους με το φημισμένο Ράλλυ Ακρόπολις, βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στη νέα πρωτότυπη YouTube σειρά COSMOTE 5G Rally Stories, στο κανάλι της COSMOTE. Μεγάλοι Έλληνες και ξένοι πρωταγωνιστές του Ράλλυ Ακρόπολις (Ιαβέρης, Κώστας Στεφανής, Malcolm Wilson, Michèle Mouton κ.ά.) διηγούνται με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, ιστορίες από τη διοργάνωση που έχουν μείνει χαραγμένες βαθιά στη μνήμη τους.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: η απόλυτη επιτυχία και …ραντεβού το 2022 και το 2023

Πριν ακόμα την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, είχε ανακοινωθεί η ένταξη του εθνικού μας αγώνα και στο πρόγραμμα του WRC για το 2022. Μετά την απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης, τόσο ο promoter του WRC όσο και η FIA συμφώνησαν ότι το Ράλλυ Ακρόπολις έχει όλα τα εχέγγυα να συνεχίσει και το 2023. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης, πριν την επίσημη τελετή τερματισμού και την απονομή στη Λαμία.

.

COSMOTE 5G: Το δίκτυο με τις απίστευτες ταχύτητες

Tο COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα 1 με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη 2 που έχει ήδη ξεπεράσει το 50%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κάλυψη έχει ήδη φθάσει στο 97% και 90% αντίστοιχα. Τις απεριόριστες δυνατότητες του COSMOTE 5G μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE χωρίς επιπλέον κόστος, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες ξεπερνούν το 1Gbps.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button