Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας το ΟΦΗ – Παναιτωλικός

Φάκελος για τον αγώνα ΟΦΗ - Παναιτωλικός (19 αγωνιστική Super League, 2-4) βρίσκεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Φάκελος για τον αγώνα ΟΦΗ – Παναιτωλικός (19 αγωνιστική Super League, 2-4) βρίσκεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Φάκελος για τον αγώνα ΟΦΗ – Παναιτωλικός 2-4 που διεξήχθη το Σάββατο 22/1, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστική της Super League, βρίσκεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας, σύμφωνα με τη «Δίκη» έπειτα από καταγγελία που έγινε στην ΕΠΑΘΛΑ, την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορούμενος είναι ο Παναιτωλικός καθώς αξιωματούχος του φέρεται να στοιχημάτισε να πάρει κίτρινη κάρτα ποδοσφαιριστής της ομάδας του. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος στο επίμαχο παιχνίδι είχε δείξει κίτρινη σε τρεις παίκτες της ομάδας του Αγρινίου και συγκεκριμένα στους Μεντόσα (18’), Μπαρμπόσα (41’), Ντέρεκ (80’), δύο σε παίκτες του ΟΦΗ Νέιρα (36’), Μεγιάδο (44’) ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει πέναλτι στο 8ο λεπτό με τον Μεντόσα, με το αποτέλεσμα στο 0-0.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση θα παίξει αν υπήρχε προκαθορισμός αποτελέσματος, κάτι που δεν συντρέχει αν ο στοιχηματισμός αφορά μόνο κίτρινη κάρτα και αν η ομάδα δεν γνώριζε.

Το άρθρο 29 του Κώδικα Δεοντολογίας «Επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα» κάνει λόγο για «συμμετοχή ή απόπειρα συμμετοχής σε προσπάθεια επηρεασμού της πορείας ή του αποτελέσματος αγώνα ή διοργάνωσης με αντιαθλητικό, ανήθικο ή διεφθαρμένο τρόπο» και προβλέπει εξοντωτική ποινή για την ομάδα, και συγκεκριμένα υποβιβασμό και πρόστιμο 300.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής αξιωματούχου της ή περισσότερων του ενός ποδοσφαιριστών της.

Ο φάκελος θα ανατεθεί σε μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας που θα «τρέξει» την ερευνητική διαδικασία, καλώντας τους εμπλεκόμενους σε απολογία και στη συνέχεια θα συντάξει πόρισμα για την τύχη του οποίου θα αποφανθεί το προεδρείο της Επιτροπής.

Να σημειωθεί τέλος, όσον αφορά τον φάκελο της υπόθεσης ότι η πλατφόρμα ΕΠΑΘΛΑ οφείλει να ενημερώνει μόνο την αρμόδια Επιτροπή και τον αθλητικό εισαγγελέα. Ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ενημερώνεται κανείς άλλος, ούτε καν ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button