Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

SuperLeague 1: Μέγα εμβολιαστικό κέντρο Επαρχίας!

Γιάννινα, Ηράκλειο, Τρίπολη, Λαμία! Τέσσερις πόλεις, τέσσερα ματς που φωνάζουν για αποδείξεις! ΠΑΣ-Παναθηναϊκός, ΟΦΗ-ΑΕΚ, Αστέρας-ΠΑΟΚ και Λαμία-Ολυμπιακός σε μια αγωνιστική-φωτιά, η οποία αρχίζει απόψε στη Νεάπολη. #slgr #lamiafc #slgrinterwetten #season2021_2022 #αγώνες #πρωτάθλημα #2ηαγωνιστική

Γιάννινα, Ηράκλειο, Τρίπολη, Λαμία! Τέσσερις πόλεις, τέσσερα ματς που φωνάζουν για αποδείξεις! ΠΑΣ-Παναθηναϊκός, ΟΦΗ-ΑΕΚ, Αστέρας-ΠΑΟΚ και Λαμία-Ολυμπιακός σε μια αγωνιστική-φωτιά, η οποία αρχίζει απόψε στη Νεάπολη.

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ

Ένα γήπεδο με μεγάλη ιστορία, ένα γήπεδο με δεκάδες στιγμές ελληνικού πρωταθλήματος, ένα γήπεδο με το δικό του κόσμο και μια ομάδα με τους δικούς της «πελάτες» είναι και επισήμως ξανά εδώ. Μετά από 14 χρόνια και κάτι μήνες, στη Νεάπολη ο Ιωνικός επιστρέφει στη Super League. 13 Μαΐου του 2007 ήταν το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και σκορ 3-5 (!!) και την Παρασκευή θα γίνει ξανά σέντρα. Ο Ιωνικός ψάχνει τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα, ο Άρης ψάχνει την πρώτη νίκη και το παιχνίδι αναμένεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Γήπεδο Νεάπολης (17/9, 19:00, COSMOTEsport 1)

1η ΔΟΣΗ: Το πρώτο του δείγμα ήταν θετικό. Τουλάχιστον, για τριάντα λεπτά. Μετά, ήρθε η αποβολή, ήρθε η κούραση, ήρθε ο Τσούμπερ και ο Ιωνικός έμεινε στις εντυπώσεις του πρώτου ημιώρου απέναντι στην ΑΕΚ.
2η ΔΟΣΗ: Μεταγραφές κάνει, διάθεση υπάρχει, όμως ο Άρης δεν ξεκίνησε με το δεξί στο πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια, πάει μόνο με το… αριστερό, αφού έχει το μείον έξι από την τιμωρία και δεν μπόρεσε να ξεκινήσει την απόσβεση απέναντι στον ΟΦΗ.
3η ΔΟΣΗ: Ιωνικός-Άρης, 14 χρόνια μετά. Τελευταία τους αναμέτρηση στις 28 Ιανουαρίου του 2007, με την ομάδα της Θεσσαλονίκη να επικρατεί με γκολ του Ρονάλντ Γκαρσία. Είχε πιάσει πέναλτι ο Κώστας Χαλκιάς. Νιώσατε γέροι ή ακόμα;
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 99%! Σχεδόν το απόλυτο στη Νίκαια ανάμεσα σε Ιωνικό και Άρη, αφού από τις 14 φορές που έχουν αναμετρηθεί, στις 13 έχει σημειωθεί ένα ή περισσότερα τέρματα.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Χωρίς Ρομαό οι γηπεδούχοι, εκτός ο Γκαρσία για τον Άρη.
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Κουτσιαύτης (Ψαρρής, Κόλλιας, 4ος Τσέτσιλας, VAR: Φωτιάς, Παπαδάκης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων (18/9, 20:30, Novasports Prime)

1η ΔΟΣΗ: Ο Κόντε γύρισε για να σκοράρει και ακριβώς αυτό έκανε! Εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ζίφκοβιτς και χάρισε στον ΠΑΣ Γιάννινα την πρώτη νίκη της σεζόν. Και μια από τις νίκες που διαμορφώνουν χαρακτήρα.
2η ΔΟΣΗ: Τρέλα για τον Βιτάλ, τρέλα για τον Καρλίτος, τρέλα για τον Παναθηναϊκό που είχε ουσία και θέαμα στην πρεμιέρα απέναντι στον Απόλλωνα Αθηνών. Τα δύσκολα, όμως, τώρα αρχίζουν…
3η ΔΟΣΗ: Μια σημείωση αρκεί για να πει την ιστορία: Σεζόν 2020-21! Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε τρεις φορές τον Παναθηναϊκό μέσα σε είκοσι μέρες και του έκαψε τη χρονιά σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 100%! Πέντε συνεχόμενες νίκες έχει ο ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού στους Ζωσιμάδες. Τελευταία φορά που πήρε αποτέλεσμα το τριφύλλι ήταν το 2017.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: –
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Παπαδόπουλος (Μεϊντάνας, Χριστάκογλου, 4ος Γρατσάνης, VAR: Τζήλος, Καραντώνης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΒΟΛΟΣ

Κυριακή μεσημέρι και κάποιο μεγάλο κακό είχαν κάνει οι 22 ποδοσφαιριστές σε προηγούμενη ζωή, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να τους βάλουν να παίξουν στη ζέστη. Κάποιο άλλο λόγο να οριστεί παιχνίδι τέτοια ώρα μέσα στο καλοκαίρι δεν μπορούμε να βρούμε, ενώ προφανώς και όσοι επιλέξουν να βρεθούν στη Ριζούπολη θα είναι λίγοι, εκλεκτοί και κάτοχοι αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Απόλλων ψάχνει βαθμούς και ο Βόλος μια εμφάνιση σαν την περυσινή!

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: «Γεώργιος Καμάρας» (19/9, 16:00, COSMOTEsport3)
1η ΔΟΣΗ: Δεν ήταν στο πρόγραμμα να πάρει βαθμούς και δεν τους πήρε. Ο Απόλλων ηττήθηκε μάλλον φυσιολογικά και στη Λεωφόρο και το πρωτάθλημα ξεκινάει ουσιαστικά τώρα για εκείνον.
2η ΔΟΣΗ: Έκανε το καθήκον του απέναντι στη Λαμία και αν μη τι άλλο ξεκίνησε με ένα αποτέλεσμα που έπρεπε τη σεζόν. Ο Βόλος ήταν ομάδα των εκτός έδρας αγώνων πέρυσι και μένει να δούμε σιγά-σιγά τι ψάρια πιάνει φέτος!
3η ΔΟΣΗ: Σύντομη και μικρή η προϊστορία τους, με τον Απόλλωνα να μην έχει κερδίσει ποτέ τον Βόλο. Δύο ισοπαλίες και μια νίκη της ομάδας της Μαγνησίας είναι ο απολογισμός.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 87,5%! Σε τρία ματς έχουν σημειωθεί οκτώ γκολ, εφτά εκ των οποίων στο δεύτερο ημίχρονο! Έξι σε 45 λεπτά στο εντυπωσιακό, περυσινό 3-3 στη Ριζούπολη.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: –
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: 
Περράκης (Τριανταφύλλου, Κολοσιώνης, 4ος Τσέτσιλας, VAR: Γκορτσίλας, Πάτρας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Τα δύο 0-0 της πρεμιέρας ανταμώνουν. Κάθε αποτέλεσμα, βέβαια, έχει τη δική του ιστορία και τη δική του αξία και κανένα από τα δύο δεν ήταν αποτυχία. Προφανώς και ο Ατρόμητος νιώθει μια χαρά που έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραϊσκάκη, ενώ ούτε ο Παναιτωλικός είναι δυσαρεστημένος που πήρε βαθμό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Στο Περιστέρι, την Κυριακή το απόγευμα, θα ψάξουν και οι δύο το γκολ και τη νίκη για να αλλάξουν πρόσωπο σε σχέση και με τα φιλικά, όπου είχαν αμφότεροι δύσκολα το γκολ.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου (19/9, 18:15, Novasports2)
1η ΔΟΣΗ: Τι καλύτερο από μια ισοπαλία στο Καραϊσκάκη για να μπεις δυνατά στο πρωτάθλημα; Ο Ατρόμητος έφυγε αλώβητος από το Φάληρο και ως πρώτο δείγμα, στέλνει μήνυμα ότι πάει για εξάδα.
2η ΔΟΣΗ: Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς κι αν ο Μανωλιός έχει και το γκολ να τον προτείνουμε στον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Αγρινίου ξεκίνησε με δυστοκία, ακριβώς εκεί που σταμάτησε πέρυσι.
3η ΔΟΣΗ: Οκτώ συνεχόμενα ματς αήττητος είναι ο Ατρόμητος απέναντι στον Παναιτωλικό, σε ένα παιχνίδι που συνήθως έχει γκολ. Στο Περιστέρι, δε, από τα δώδεκα πρόσφατα ματς των δύο ομάδων, μόλις ένα έχει λήξει ισόπαλο 0-0.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 25%! Ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος έχει περάσει και από τον πάγκο του Ατρομήτου, έχει αντιμετωπίσει την ομάδα του Περιστερίου οκτώ φορές και έχει κερδίσει μόλις τις 2.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: –
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ
: Ευαγγέλου (Μαυρουδής, Στεφανής, 4ος Αγγελάκης, VAR: Τζοβάρας, Σπυρόπουλος).

ΟΦΗ-ΑΕΚ

Όσο νυχτώνει, η ποιότητα μεγαλώνει. Το πρώτο από τα δύο σπουδαιότερα παιχνίδια της βραδιάς, διεξάγεται στο Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε τη σεζόν σίγουρα βελτιωμένος σε σχέση με τα δείγματα που είχε δώσει πέρυσι και στο παραδοσιακό Γεντί Κουλέ, με κόσμο και ενθουσιασμό, ψάχνει το κάτι παραπάνω. Ψάχνει γκολ, ψάχνει σπουδαία εμφάνιση, ψάχνει σπουδαίο αποτέλεσμα – ψάχνει να πείσει τον κόσμο του ότι άλλαξε. Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι ψάχνει και η ΑΕΚ. Η πρεμιέρα άφησε υποσχέσεις, ειδικά από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Ένωσης, αλλά ο βαθμός δυσκολίας απέναντι στον Ιωνικό των δέκα παικτών προφανώς και δεν ήταν ο μεγαλύτερος. Τέτοια ματς δίνουν πειστήρια προσωπικότητας και στόχων και νίκη στο Ηράκλειο θα είναι ένα καλό μήνυμα της ΑΕΚ προς όλους.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (19/9, 18:15, Cosmotesport2)
1η ΔΟΣΗ: Ισοπαλία στο Χαριλάου, ένας βαθμός στο σακούλι και κυρίως άμυνα! Αυτό έλειψε πέρυσι από τον ΟΦΗ, αυτό δείχνει να έχει φέτος ως σταθερά του και από αυτό θα ξεκινάει κάθε του παιχνίδι.
2η ΔΟΣΗ: Τρία γκολ, πολλές φάσεις, πλουραλισμός στο παιχνίδικαι πολλές επιλογές. Αλλά κόντρα στον Ιωνικό. Ο οποίος Ιωνικός αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 30’. Η ΑΕΚ πάει για το δύσκολο τεστ στο Ηράκλειο, όπου πρέπει να είναι σίγουρα βελτιωμένη στην άμυνα και εξίσου αποτελεσματική και δημιουργική στην επίθεση.
3η ΔΟΣΗ: Σχεδόν απόλυτη είναι η ισορροπία στο Ηράκλειο από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος. 16 νίκες ο ΟΦΗ, 15 η ΑΕΚ, έντεκα οι ισοπαλίες και 49-47 τα γκολ. 42 ματς, 96 γκολ, ούτε ένα 0-0.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 100%! Ακόμα και στα κακά της φεγγάρια, η ΑΕΚ βρίσκει τρόπο να κερδίσει τον ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια. Πέντε νίκες στα τελευταία πέντε ματς και τέρματα 11-1.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: –
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ
: Φωτιάς (Παπαδόπουλος, Φωτόπουλος, 4ος Γκάμαρης, VAR: Σκουλάς, Μωυσιάδης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ

Ορεκτικό στο Ηράκλειο, κυρίως πιάτο στην Τρίπολη. Αυτό κι αν είναι ένα ματς που μας έχει συνηθίσει, αν όχι κακομάθει, σε δράματα. Μπορεί να κερδίσει ο Αστέρας, μπορεί να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, μπορεί να έρθει ισοπαλία – αλλά δεν μπορεί να περάσει αδιάφορο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περυσινή νίκη του Αστέρα στην Τρίπολη ή το διπλό των Αρκάδων στην Τούμπα. Ο δικέφαλος του βορρά που ξεκίνησε στραβά τη σεζόν και χρειάζεται τη νίκη, δε θα μπορούσε να διαλέξει χειρότερο γήπεδο και χειρότερο αντίπαλο για να την ψάξει!

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» (19/9, 20:30, NOVAsports Prime)
1η ΔΟΣΗ: Λευκή ισοπαλία στο Αγρίνιο και παλιά μου τέχνη κόσκινο. Ο Αστέρας είναι η ομάδα που αγαπάει τις νίκες στο γκολ και μένει να δούμε αν θα έχει τον τρόπο να είναι αποτελεσματικός επιθετικά στην έδρα του.
2η ΔΟΣΗ: Η ευρωπαϊκή παρένθεση έδωσε στον ΠΑΟΚ εκείνο που χρειαζόταν, μετά την ήττα από τον ΠΑΣ στην πρεμιέρα. Βρήκε γκολ, βρήκε αυτοπεποίθηση, βρήκε ηρεμία και πάει στην Τρίπολη για να τα ενισχύσει!
3η ΔΟΣΗ: Τι λέγαμε στον πρόλογο; Το εξής: Ο Αστέρας δεν είναι του χεριού του ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν ήταν. Σε 20 ματς στην Τρίπολη, το ρεκόρ είναι 11-4-5 και τα παιχνίδια στο «Θ. Κολοκοτρώνης» πάντα προσφέρουν δράμα και ίντριγκα.
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 0%! Αυτό είναι το ρεκόρ του Μίλαν Ράσταβατς απέναντι στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Τέσσερις φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι, ούτε «Χ» δεν έχει καταφέρει να πάρει ο Σέρβος τεχνικός από τον Ρουμάνο.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Χωρίς τον Ριέρα ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ για τον ΠΑΟΚ ερωτηματικό είναι ο Κρέσπο, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο ματς με τη Λίνκολν.
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Μανούχος (Κωσταράς, Μπαλτάς, 4ος Ζαμπάλας, VAR: Σιδηρόπουλος, Σαμοΐλης)

ΛΑΜΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ίδια ώρα με το κυρίως πιάτο στην Τρίπολη, σερβίρεται εναλλακτικό γεύμα και στην Λαμία. Ας το πούμε, vegetarian για να μην πάω στο άλλο άκρο και το χαρακτηρίσουμε ως vegan. Σίγουρα, πάντως, λιγότερο γευστικό. Γιατί κακά τα ψέματα, όσο κι αν θέλει η Λαμία, όσο κι αν ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται ασταθής και δεν έχει πείσει για τη δυναμική του φέτος, η διαφορά είναι τεράστια και η έκπληξη δύσκολα θα γίνει. Η επαρχιακή ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν με ήττα στον Βόλο, ο Ολυμπιακός νέα απώλεια δε θα μπορέσει ούτε να την αντέξει, ούτε να τη διαχειριστεί και πάμε για ένα ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: «Αθανάσιος Διάκος» (19/9, 20:30, Cosmotesports1)
1η ΔΟΣΗ: Τίποτα το μη αναμενόμενο για τη Λαμία στον Βόλο. Πάλεψε, μείωσε, έχασε… Το πρόγραμμά της είναι δύσκολο και οι τρεις πρώτες αγωνιστικές είναι περισσότερο προετοιμασία για τα επόμενα.
2η ΔΟΣΗ: Τα μη αναμενόμεναήρθαν στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός είχε να μην κερδίσει σε αληθινή πρεμιέρα (σ.σ. πέρυσι ήταν τυπική) από το 2010 και από τη Λαμία θα ξεκινήσει να διορθώνει το λάθος. Η νίκη στο Europa League λειτούργησε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και οι ερυθρόλευκοι θέλουν σιγά-σιγά να βρουν τα πατήματά τους.
3η ΔΟΣΗ: Έχει κάνει τις ζημιές της στον Ολυμπιακό, του έχει κάνει τη ζωή δύσκολη, αλλά σε απόλυτους αριθμούς δε θα βρεις την απεικόνιση της αλήθειας. Ειδικά, όταν στα τελευταία τρία ματς στη Λαμία τα τέρματα είναι 1-13!
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: 120%! Εντάξει, υπερβολή… Όμως, η αλήθεια είναι ότι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει αντιμετωπίσει πέντε φορές τη Λαμία και έχει σκοράρει έξι φορές!
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Χωρίς τον Τζανετόπουλο η Λαμία.
ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ: Διαμαντόπουλος (Λ.Δημητριάδης, Σακκάς, 4ος Τσακαλίδης, VAR: Κουμπαράκης, Πετρόπουλος).

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button