Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Βουλιάζει στα χρέη (και) η Γιουβέντους!

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε απώλειες ρεκόρ ύψους 209,9 εκατομμυρίων ευρώ για την σεζόν 2020-21! #SerieA #Juventus #χρέη #Ανιέλι

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε απώλειες ρεκόρ ύψους 209,9 εκατομμυρίων ευρώ για την σεζόν 2020-21!

Στο χείλος του γκρεμού από οικονομικής άποψης βρίσκεται η Γιουβέντους, που είδε τα σχέδια της για την European Super League να μην προχωρούν και τα χρέη της να ανεβαίνουν σε επίπεδα ρεκόρ.

Η Μεγάλη Κυρία ανακοίνωσε απώλειες ρεκόρ ύψους 209,9 εκατομμυρίων ευρώ για την σεζόν 2020-21, αποτέλεσμα των επιπτώσεων από την πανδημία του Covid-19, τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα, αλλά και την πτώση των εσόδων από τα εμπορικά δικαιώματα παικτών της.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που η Γιουβέντους εμφανίζει τεράστιο έλλειμμα (την σεζόν 2019-20 είχε απώλειες ύψους 89,7 εκατομμυρίων ευρώ), κάτι που ανεβάζει το καθαρό συνολικό της χρέος στα 389,2 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που δημιουργεί συναγερμό για το μέλλον των μπιανκονέρι, που έχασαν και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, κάτι που αναμένεται να συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τα εμπορικά και χορηγικά τους έσοδα για την σεζόν που διανύουμε.

Διαβάστε επίσης

Back to top button