Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Σαν σήμερα αναδείχθηκε Back-to-Back MVP του ΝBA

Το δεύτερο του βραβείο MVP για την κανονική περίοδο του NBA κατέκτησε σαν σήμερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. #NBA #Bucks #GreekFreak #Giannis

Το δεύτερο του βραβείο MVP για την κανονική περίοδο του NBA κατέκτησε σαν σήμερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακοινώνεται επίσημα ως ο MVP του NBA για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το βραβείο αφορούσε τη σεζόν 2019-2020, μία δύσκολη χρονιά για τον παγκόσμιο αθλητισμό καθώς σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορονοϊού. Η ανακοίνωση του νικητή του βραβείου μάλιστα έγινε online, με τον Γιάννη να δίνει τον λόγο του από την Αθήνα στην οποία βρισκόταν για διακοπές!

Ένα ιστορικό επίτευγμα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεπέρασε με ευκολία στις ψήφους τους άλλους δύο φιναλίστ στην κούρσα για το βραβείο του MVP, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Τζέιμς Χάρντεν. Ο Έλληνας σταρ στην ψηφοφορία συγκέντρωσε 962 πόντους με 85/101 ψήφους 1ης θέσης και 16 της 2ης. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είδε την… πλάτη του Greek Freak ο οποίος πήρε 16 ψήφους για την πρώτη θέση, 884 για τη δεύτερη και 1 για την τρίτη θέση παίρνοντας έτσι συνολικά 753 πόντους.

 

Έτσι, έγινε ο μόλις ο 12ος παίκτης στην ιστορία του NBA που καταφέρνει να αναδειχθεί Back-to-Back MVP. Σε αυτή τη χρυσή σελίδα της ιστορίας του NBA ο Γιάννης έχει παρέα μερικά ονόματα «τέρατα» του παγκόσμιου μπάσκετ όπως οι Μάικλ Τζόρνταν, Μάτζικ Τζόνσον, Λάρι Μπερντ, Γουίλτ Τσάμπερλειν, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

 

Ταυτόχρονα, ο Greek Freak σημείωσε και άλλο ένα απίστευτο ρεκόρ καθώς πέρα από καλύτερος παίκτης στον κόσμο, την ίδια χρονιά αναδείχθηκε και καλύτερος αμυντικός της σεζόν. Αυτό είναι κάτι που μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Χακίμ Ολάζουον και πλέον ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχουν καταφέρει.

Ο Μάικλ Τζόρνταν το έκανε το 1988. Ο Χακίμ Ολάζουον το έκανε το 1994. Χρειάστηκε να περάσουν 26 χρόνια ώστε να βρεθεί ο τρίτος παίκτης που θα πετύχαινε το ίδιο. Κι αυτός είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NBA (@nba)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NBA (@nba)

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button