Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

CIES: Αυτές θα είναι οι… Big-5 πρωταθλήτριες τη σεζόν 2021/22

H Ρεάλ Μαδρίτης αντί της Ατλέτικο Μαδρίτης και η Παρί ΣΖ αντί της Λιλ θα είναι οι διαφορές στις πρωταθλήτριες της τρέχουσας σεζόν, σε σχέση με εκείνες της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, στα πέντε μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. #CIES #LaLiga #Bundesliga #PremierLeague #Ligue1 #SerieA #Eredivisie

H Ρεάλ Μαδρίτης αντί της Ατλέτικο Μαδρίτης και η Παρί ΣΖ αντί της Λιλ θα είναι οι διαφορές στις πρωταθλήτριες της τρέχουσας σεζόν, σε σχέση με εκείνες της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, στα πέντε μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Αυτό προκύπτει από σχετική μελέτη του CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, το οποίο βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, χρησιμοποιώντας στατιστικό μοντέλο για την ανάλυση των “Big-5” πρωταθλημάτων, που περιλαμβάνει την εμπειρία των παικτών, τις επενδύσεις του κόστους των μεταγραφών για τη στελέχωση ομάδων, καθώς και την απόδοση κάθε ομάδας τις τελευταίες 365 ημέρες.

Έτσι, στην ισπανική LaLiga η πρώτη τετράδα θα είναι Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Σεβίλη, ενώ υποψήφιες να υποβιβαστούν είναι οι Έλτσε, Κάντιθ και Αλαβές.

Στην αγγλική Premier League, η πρώτη τετράδα θα είναι ίδια με την περσινή σεζόν (Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Τσέλσι), με την Τότεναμ πέμπτη μπροστά από την Έβερτον. Οι Νόριτς, Γουότφορντ και Νιούκαστλ θα είναι οι ομάδες που θα πάρουν την άγουσα για την Championship.

Στην ιταλική Serie A, η Iντερ θα ξεπεράσει τις Νάπολι, Μίλαν και Ρόμα, με τη Γιουβέντους να βρίσκεται μόλις στην έκτη θέση. Προς υποβιβασμό θα οδηγηθούν οι Βενέτσια, Σπέτσια και Σαλερνιτάνα.

Στην γερμανική Bundesliga, η Βόλφσμπουργκ είναι η πιο πιθανή για τη δεύτερη θέση, πίσω από την Μπάγερν Μονάχου και μπροστά από την Ντόρτμουντ και τη Λεβερκούζεν. Στη Β΄ κατηγορία θα υποβιβαστούν οι Άουγκσμπουργκ, Μπόχουμ και Γκρόιτερ Φιρτ.

Στην γαλλική Ligue 1, μετά την Παρί Σεν Ζερμέν, θα βρεθούν Μαρσέιγ, Λιόν και Μονακό, με την πρωταθλήτρια Λιλ μόλις στην πέμπτη θέση, ενώ Μπρεστ, Σεντ Ετιέν και Τρουά είναι οι υποψήφιες για υποβιβασμό.

Διαβάστε επίσης

Back to top button