ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η ποδοσφαιρική αξία του ΠΑΣ Λαμία και οι most valuable παίκτες του! (pics)

Πόσο στοιχίζει το φετινό ρόστερ του ΠΑΣ Λαμία; #slgr #lamiafc #transfermarkt #season2021_2022 #slgrinterwetten #ΠΑΣΛαμία #ρόστερ #μεταγραφές

Πόσο στοιχίζει το φετινό ρόστερ του ΠΑΣ Λαμία; #slgr #lamiafc #transfermarkt #season2021_2022 #slgrinterwetten #ΠΑΣΛαμία #ρόστερ #μεταγραφές

Πόσο στοιχίζει όμως το ρόστερ του φετινού ΠΑΣ;

Θα δούμε λοιπόν με τη βοήθεια του transfermarkt.com το συνολικό κόστος του ρόστερ της φετινής ομάδας του ΠΑΣ Λαμία, ενώ θα βάλουμε σε σειρά και τους most valuable παίκτες της ομάδας.

Πάμε όμως πριν δούμε τα της Λαμίας, να εξετάσουμε γενικά τα total market values των φετινών ομάδων της SuperLeague 1.

Όπως θα δείτε στην παρακάτω λίστα, ο ΠΑΣ Λαμία διαθέτει ρόστερ που αγγίζει τα 8,25εκατ. € σύμφωνα με το transfermarkt.com.

Πρώτος της λίστας είναι ο Ολυμπιακός με 118,45εκατ.€ ενώ τον ακολουθούν ο ΠΑΟΚ με 59.00εκατ. € και η ΑΕΚ με 45.05εκατ.€.

Πιο αναλυτικά:

Προχωράμε τώρα στα του ΠΑΣ Λαμία!

Όπως προαναφέραμε το total market value του ΠΑΣ Λαμία για φέτος έχει φτάσει τα 8,25εκατ.€ όπως σημειώνει το transfermarkt.com.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΣ, υπάρχει ποδοσφαιριστής στην ομάδα που έχει market value κοντά στο 1εκατ.€. Αυτός είναι ο αμυντικός , Βλάντιμιρ Γκόλεμιτς του οποίου η ποδοσφαιρική αξία φτάνει τις 900χιλ€.

Όπως βλέπετε και πιο πάνω δίπλα στην αξία του ποδοσφαιριστή υπάρχει και ένα κόκκινο βελάκι, κάτι που σημαίνει πως ίσως δούμε μείωση της ποδοσφαιρικής του αξίας.

Πριν τον Γκόλεμιτς, αυτός που είχε την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αξία στη Λαμία ήταν ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος και ο Φακούντο Μπερτόλιο με 500χιλ€.

Δεύτερος της λίστας, είναι ανασταλτικός χαφ, Σάββας Γκέντσογλου, με ποδοσφαιρική αξία 775χιλ€.

Πιό κάτω τώρα, υπάρχουν τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές… Πρόκειται για τους Κυριάκο Μαζουλουξή (κεντρικός αμυντικός), τον Λάζαρ Ρόμανιτς (εξτρέμ) και τον Γιώργο Μανουσάκη (εξτρέμ). Οι τρεις του έχουν ακριβώς την ίδια αξία, τις 450χιλ€.

Μάλιστα, αναμένεται να δούμε κι΄άλλη αύξηση στην ποδοσφαιρική τους αξία καθώς μιλάμε για ποδοσφαιριστές σε μικρές ηλικίες και παίκτες που θα πάρουν φέτος χρόνο συμμετοχής. Να σταθούμε κάπου εδώ στην περίπτωση του Λάζαρ Ρόμανιτς.

Ο Σέρβος εξτρέμ, όταν πρωτοήρθε στην ομάδα της Φθιώτιδας η ποδοσφαιρική του αξία δεν ξεπερνούσε τις 50χιλ.€. Μέσα από τις εμφανίσεις του όμως κατάφερε να αυξήσει την χρηματιστηριακή του αξία και να την φτάσει πλέον κοντά στις 500χιλ.€.

Προχωράμε για να φτάσουμε στη 2η τριάδα της ομάδας, όπου εδώ οι ποδοσφαιριστές έχουν ποδοσφαιρική αξία 400χιλ€. Ο λόγος για τους Γιώργο Μανούσο (σέντερ φορ), Χρήστο Ελευθεριάδη (εξτρέμ) και Ντάνι Μπεχαράνο (αμυντικό χαφ). Οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην τρίτη θέση, με τον Ελευθεριάδη να έχει και πράσινο βελάκι, άρα και πιθανότητες να αυξήσει την ποδοσφαιρική του αξία. Μία μικρή πτώση παρατηρούμε στην ποδοσφαιρική «τιμή» του Μπεχαράνο, ο οποίος τη σεζόν 2018-2019 που ήρθε στη Λαμία είχε 450χιλ€. Από την άλλη, μεγάλη απώλεια έχει ο Μανούσος, ο οποίος έφτασε να κοστίζει 700χιλ€ το 20217.

Μαζί τους είναι και ο Μπατσάνα Αραμπούλι, ο οποίος τελικά επέστρεψε στον ΠΑΣ…

Με τα τους ποδοσφαιριστές των 400χιλ€, ακολουθούν αυτοί με τις 350χιλ€. Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές της Λαμίας. Ο ένας είναι ο Ισπανός αμυντικός, Άνχελ Μαρτίνεθ ενώ ο δεύτερος είναι ο τερματοφύλακας, Θανάσης Γκαραβέλης.

Προχωρώντας, φτάνουμε σε μία ομάδα παικτών όπου οι ποδοσφαιρικές τους αξίες είναι στα 300χιλ.€. Σε αυτή τη λίστα βρίσκονται οι Γιάννης Σκόνδρας, Ντάνιελ Αντέτζο, Τάσος Καραμάνος και Γκουστάβο Ταϊρόν.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Σκόνδρας, το 2014 είχε αξία 2.00εκατ. €, ο Αντέτζο το 2011 είχε 1.00εκατ.€, ο Καραμάνος το 2017 είχε 800χιλ.€ και ο Ταϊρόν το 2015 είχε 500χιλ. € αξία.

Οι επόμενοι της λίστας, είναι αυτοί που έχουν ποδοσφαιρική αξία από 275χιλ€ έως και 250χιλ€. Ο Κρίστοφερ Νούνιες έχει αυτή τη στιγμή 275χιλ€, ενώ οι τρεις επόμενοι είναι οι Φάνης Τζανδάρης, Άνταμ Τζανετόπουλος, Γιώργος Σαραμαντάς και Κωνσταντίνος Προβυδάκης.

Τέλος τώρα, έχουμε αυτούς που έχουν ποδοσφαιρική αξία από 150χιλ€ έως και χωρίς καθόλου τοποθέτηση αξίας από το transfermarkt.com, προφανώς λόγω ηλικίας των ποδοσφαιριστών.

Ο Λουκάς Βύντρα που βρίσκεται τώρα σε αυτή τη λίστα, το 2011 είχε ποδοσφαιρική αξία 3,50εκατ. €, ενώ ο Μπόγιαν Σαράνοφ την ίδια χρονιά είχε αξία 1,5 εκατ. €.

Διαβάστε επίσης

Back to top button