Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Κούκλαρης: «Οταν έπιασα την ελληνική σημαία, η καρδιά μου πήγε να σπάσει»

Ο Αγγελος Κούκλαρης έδειξε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων Πάλης στην Αμμο ότι δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ.

Ο Αγγελος Κούκλαρης έδειξε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων Πάλης στην Αμμο ότι δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ. Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο έχοντας πολλές νίκες στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Κούκλαρης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΛΟΠ και εξήγησε ότι δεν ήθελε με τίποτα να χάσει το χρυσό μέσα στην Ελλάδα. Μίλησε για την στιγμή που έπιασε την ελληνική σημαία μετά τον τελικό, καθώς και τους επόμενους στόχους του.

 Αγγελε έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι πρωταθλητής Ευρώπης;
«Πραγματικά νιώθω πολύ χαρούμενος για το χρυσό μετάλλιο, είναι μία μεγάλη τιμή για μένα. Φυσικά χρειάστηκε χρόνος για να το συνειδητοποιήσω Το σημαντικότερο είναι ότι ανέβηκε η ελληνική σημαία ψηλά. Ηταν πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Πραγματικά ήθελα πολύ να κατακτήσω το χρυσό. Δεν μπορούσα να χάσω, καθώς η διοργάνωση γινόταν στη χώρα μας. Ηταν στην παραλία οικογένεια, φίλοι, άνθρωποι δικοί μου»

Αγωνιστικά όμως, παρουσιάστηκες έτοιμος…
Οι αγώνες δεν ήταν εύκολοι. Εκανα πέντε οριακές ήττες κι αν θυμάμαι καλά η πρώτη ήταν το τελευταίο δευτερόλεπτο. Χρειάστηκε πολύ προσπάθεια και πείσμα για να φτάσω έως την κορυφή.

Πως έζησες τους αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα;
Πραγματικά το συναίσθημα όταν αγωνίζεσαι στην πατρίδα σου είναι πρωτόγνωρο. Είναι τελείως διαφορετικό από όταν παλεύεις στο εξωτερικό.  Είχαμε τους φίλους μας και χειροκροτούσαν για κάθε ενέργειά, μας έδιναν κίνητρο συνέχεια.

Ποια είναι η στιγμή που σου έχει μείνει χαραγμένη;
Όταν πανηγύρισα με την ελληνική σημαία. Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά, πήγε να σπάσει. Ημουν πολύ χαρούμενος καθώς είχα βγει πρώτος και ο κόσμος φώναζε ρυθμικά Ελλάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με υποστήριξαν και ιδιαίτερα τους χορηγούς μου, τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρη Ασλανίδη και την ΑΦΟΙ Creta Νούλης που είναι πάντα στο πλευρό μου.

Επόμενος στόχος ποιος είναι;
Ο επόμενος στόχος το παγκόσμιο στη Ρουμανία στους Εφήβους. Θέλω κι εκεί να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Να κάνω ότι καλύτερο μπορώ.

Γιατί ένα παιδί να ξεκινήσει το άθλημα της Πάλης;

«Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι. Αρχικά γιατί είναι… ελληνικό άθλημα. Επίσης η Πάλη σου γυμνάζει όλο σου το σώμα. Εχεις ευεξία και παράλληλα σου μαθαίνει να έχεις υπομονή και να σέβεσαι τον αντίπαλό σου. Είναι το μοναδικό μαχητικό άθλημα που δεν έχεις σαν στόχο να χτυπήσεις τον αντίπαλο, αλλά να του επιβληθείς.»

Διαβάστε επίσης

Back to top button