Άλλα αθλήματα

Ο Ζησιμόπουλος έφτασε πρώτος στην Σπάρτη καλύπτοντας τα 246,8 χλμ. σε 21:57′!

O Φώτης Ζησιμόπουλος είναι ο νικητής του 39ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που τερματίζει πρώτος μετά τον Κώστα Ρέππο το 1998, παράλληλα ισοφάρισε ένα από τα ρεκόρ του Γιάννη Κούρου! #Σπάρταθλον #Ζησιμόπουλος #Αγρίνιο

O Φώτης Ζησιμόπουλος είναι ο νικητής του 39ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που τερματίζει πρώτος μετά τον Κώστα Ρέππο το 1998, παράλληλα ισοφάρισε ένα από τα ρεκόρ του Γιάννη Κούρου!

Το 39ο Σπάρταθλο ολοκληρώνεται, με σειρά αρκετών εκπλήξεων, μετά από την εκπληκτική απόδοση που έπιασε και όλη την διάρκεια του αγώνα, ο νικητής του Φώτης Ζησιμόπουλος. Ο Αγρινιώτης αθλητής των υπεραποστάσεων, φάνηκε εξαιρετικά διαβασμένος, και προετοιμασμένος, για τον Ιστορικότερο αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Απίστευτο για πολλούς … και όμως αληθινό για όλους εκείνους που είδαν με τα μάτια τους την αγωνιστική εξέλιξη του αγώνα.

Ο Έλληνας Ζησιμόπουλος Φώτης, τερμάτισε πρώτος με χρόνο 21:57:37”, ισοφαρίζοντας μάλιστα ένα από τα ρεκόρ του Κούρου, που είχε κάνει το 1986. Φτάνοντας λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα, ο αθλητής Ζησιμόπουλος επευφημήθηκε από τους πολίτες της πόλης της Σπάρτης, οι οποίοι ξενύχτησαν περιμένοντας, την άφιξη του. Εν συνεχεία αγκάλιασε το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στις 04:57 τα ξημερώματα, και τυλίχτηκε με την γαλανόλευκη σημαία.

Πίσω από τον νικητή του αγώνα, τερμάτισαν άλλοι 6 αθλητές , με 2ο τον Μπρούνερ Ράντεκ από την Τσεχία, με χρόνο 23:17:30, γνωστό και αγαπητό στο κοινό του Σπαρτάθλου καθώς έχει τερματίσει και τις 5 φορές που έχει συμμετάσχει, και μάλιστα τις 4 τελευταίες είναι σταθερά εντός 3άδας.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ,ο επίσης Τσέχος αθλητής , Σούμνι Μίλαν με χρόνο 23:52:57, βελτιωμένος για αυτός από την προηγούμενη φορά που συμμετείχε το 2018 (είχε βγει 5ος κάνοντας 1,5 ώρα επιπλέον).

Την 7αδα συμπληρώνουν, ο Ισπανός Πενάλμπα Λόπεζ Ιβάν και ο Λετονός Βακβαγκάρις Μάτις, ο Χορτσίσκα Γίρι από την Τσεχία καθώς και η πρώτη γυναίκα αθλητής, η Τζαβίτσα Ντιάνα, από την Αυστρία.

Θυμίζουμε ότι την κορυφαία επίδοση όλων των αθλητών κατέχει ο Γιάννης Κούρος από το 1984, όταν τερμάτισε σε 20:25:00.

Οι προσπάθειες των αθλητών, προβάλλονται σε Live Streaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.spartathlon.gr.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button