Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Ο Ηλίας Ηλιάδης «διαφήμισε» το τζούντο στην Ελλάδα

Σαν Σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στην Αθήνα, ο Ηλίας Ηλίαδης, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στον κόσμο, στο τζούντο

Σαν Σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στην Αθήνα, ο Ηλίας Ηλίαδης, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στον κόσμο, στο τζούντο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Σαν σήμερα στις 17 Αυγούστου, στην Αθήνα, ο Ηλίας Ηλιάδης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τζούντο.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Ο Ηλίας Ηλιάδης σε ηλικία μόλις 18 ετών κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες που έγιναν στην Αθήνα.

Έτσι… έμαθε στην Ελλάδα, στο πιο πλατύ κοινό, τι σημαίνει ιππόν και τι είναι το τζούντο. Είχε την τιμή να είναι ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Στον τελικό των 81 κιλών, αντιμετώπισε και επικράτησε του Ουκρανού, Ρόμαν Γκόντιουκ με ιππόν.

Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, κατάφερε να πάρει και άλλο μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Λονδίνου. Οχτώ χρόνια αργότερα, με την διαφορά πως αυτή την φορά, ήταν χρώματος χάλκινου.

Μάλιστα έφερε… γούρι στην ελληνική αποστολή, στα ατομικά χρυσά μετάλλια. Τον ακολούθησαν η Φανή Χαλκιά, η Αθανασία Τσουμελέκα, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, η Σοφία Μπεκατώρου με την Αιμιλία Τσουλφά, ο Θωμάς Μπίμης και ο Νίκος Συρανίδης.

Υπήρχαν ασημένια από την Τασούλα Κελεσίδου, την Πηγή Δεβετζή, τον Αλέξανδρο Νικολαίδη, την Ελισάβετ Μυστακίδου, τον Νίκο Κακλαμανάκη και την εθνική ομάδα πόλο Γυναικών.

Όπως και τα χάλκινα από τον Πύρρο Δήμα, την Μιρέλα Μανιάνι, τον Αρτιόμ Κουρεγκιάν και τους Βασίλη Πολύμερο και Νίκο Σκιαθίτη.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button