ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τσίκινης: “Κακώς δόθηκε φάουλ στη φάση με τον Βύντρα” (vid)

Στο "Τρίο Μπελκάντο" της Δευτέρας φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης, προκειμένου να σχολιάσει υπό το δικό του πρίσμα τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου στο ματς της Λαμίας με τον Παναιτωλικό την Κυριακή. #slgr #lamiafc #Τσίκινης #ΤρίοΜπελκάντο #ΡάδιοΛαμία

Στο “Τρίο Μπελκάντο” της Δευτέρας φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης, προκειμένου να σχολιάσει υπό το δικό του πρίσμα τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου στο ματς της Λαμίας με τον Παναιτωλικό την Κυριακή. #slgr #lamiafc #Τσίκινης #ΤρίοΜπελκάντο #ΡάδιοΛαμία

Οι διαιτητικές αποφάσεις του Τάσου Σιδηρόπουλου, προκάλεσαν τον εκνευρισμό της κερκίδας στο παιχνίδι της Κυριακής, αλλά δίχασαν και τους σχολιαστές των αθλητικών εκπομπών.

Το “Τρίο Μπελκάντο” απευθύνθηκε στον Ηρακλή Τσίκινη ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: “Ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ένας διεθνής διαιτητής με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο πιθανόν να υποτίμησε την δυναμική του παιχνιδιού. Ήταν μία κακή μέρα για τον ίδιο. Υπέπεσε σε πολλά λάθη ιδιαίτερα στον πειθαρχικό έλεγχο. Αποκορύφωμα ότι στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την απόφασή του έδωσε την ενδοεπικοινωνία σε ποδοσφαιριστή. Είναι το πιο σημαντικό λάθος του. Δεν προβλέπεται και δεν καταλαβαίνω γιατί βγήκε εκτός γραμμής κανονισμών”

Για τη φάση του εκτός φάσης χτυπήματος του Μανούσου στον Βργκοτς υπογράμμισε: «Είναι περίπτωση αποβολής. Δεν θεωρώ ότι δικαολογείται η κίτρινη κάρτα. Είναι αγκωνιά και ο διαιτητής έπρεπε να του δείξει την κόκκινη κάρτα. Ήταν ξεκάθαρη αποβολή. Σε αυτές τις φάσεις μετρά η κρίση του διαιτητή. Αν είναι χτύπημα που δικαιολογεί κόκκινη κάρτα και η συγκεκριμένη φάση πληροί όλα τα κριτήρια. Δεν ξέρω το σκεπτικό του αλλά είναι λανθασμένη κρίση».

Για το απευθείας φάουλ του Λουί που ακυρώθηκε για αλλαγή: «Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των αλλαγών. Αν δεν δώσει το έναυσμα ο διαιτητής δεν τίθεται θέμα συνέχισης παιχνιδιού. Σωστά επανήλθε στην αλλαγή και δεν τέθηκε υπόψιν η εκτέλεση φάουλ».

Για το κερδισμένο φάουλ του Βέργου από το οποίο προήλθε το γκολ του Βαρόνε, τόνισε: «Η άποψη μου είναι ότι πρόκειται για φάουλ που βρίσκεται στην γκρίζα ζώνη. Δηλαδή αν ο διαιτητής αποφασίσει να υποδείξει την παράβαση θα πρέπει η φάση να δικαιολογεί παράβαση. Κατά τη γνώμη μου κακώς δόθηκε φάουλ. Τέτοια μαρκαρίσματα γίνονται πολλά σε ένα παιχνίδι. Η βαρύτητα ενός τέτοιου φάουλ, δεδομένου του χρονικού σημείου και του σκορ, πρέπει να είναι πολύ μεγάλη γιατί είναι μια υποσχόμενη φάση για γκολ που διαμορφώνει το αποτέλεσμα. Δεν είναι ανύπαρκτο το φάουλ αλλά θα μπορούσε να το αποφύγει ο κος Σιδηρόπουλος. Δεν μπορεί να παρέμβει το VAR στη συγκεκριμένη φάση. Δεν μπορεί επίσης να γυρίσει πίσω τη φάση και να το εξετάσει μετά το γκολ γιατί αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει αμεσότητα στην φάση. »

Διαβάστε επίσης

Back to top button