ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Λαμία: Γιατί ανέλαβε ο Πίτι τεχνικός διευθυντής – Η συμπάθεια Μόντσι και οι επαφές με αυτές τις ομάδες της La Liga

Ο ΠΑΣ Λαμία, ουσιαστικά, για πρώτη φορά στην ιστορία της προχώρησε στην πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και αυτός δεν είναι άλλος από τον Πίτι. #slgr #lamiafc #Piti #season2021_2021 #τεχνικός_διευθυντής #μεταγραφές

Ο Πίτι, ο οποίος έρχεται στη Λαμία, έχει στο βιογραφικό του 148 ματς με 29 γκολ στη La Liga

Η Λαμία, ουσιαστικά, για πρώτη φορά στην ιστορία της προχώρησε στην πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και αυτός δεν είναι άλλος από τον Πίτι.

Ο 40χρονος Ισπανός δεν είναι άγνωστος φυσικά στη Φθιώτιδα, μια και φόρεσε τη φανέλα του κλαμπ σε τρεις διαφορετικές θητείες και έκλεισε την πορεία του με 54 αγώνες και 9 γκολ.

Ο Πίτι αφού κρέμασε τα παπούτσια του, θεώρησε πως θα ήταν καλό να συνεχίσει στο ποδόσφαιρο από άλλο μετερίζι και το timing ήταν κατάλληλο με αυτό που ήθελαν στη Λαμία.

Να αλλάξει η στόχευση της ομάδας σε σχέση με την οργάνωση.

Ο Πίτι ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την απόκτηση του 24χρονου Κοσταρικανού επιτελικού μέσου Κρίστοφερ Νούνιες και αυτό θεωρήθηκε/εισπράχτηκε ως η καλύτερη εισαγωγή για τη νέα συνεργασία που είχαν στο μυαλό τους στη Λαμία.

Ο ιδιοκτήτης βασικά του κλαμπ, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Ο Πίτι έχει ήδη ξεκινήσει τα μαθήματα προπονητικής προκειμένου να ανέβει όλες τις βαθμίδες, ωστόσο, η πρόταση του Παπαϊωάννου δεν τον άφησε αδιάφορο. Και έτσι ήρθε το deal.

Γιατί όμως επιστρέφει στη Λαμία ο Ισπανός, τεχνικός διευθυντής πλέον;

Η Λαμία θέλει να αλλάξει τακτική όσον αφορά τη μεταγραφική της στόχευση. Θέλει να αποκτά παίκτες, που στο μέλλον θα μπορούν να αποφέρουν έσοδα στο κλαμπ. Εκτός φυσικά από το να βοηθούν την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της. Στόχος της ομάδας δεν μπορεί να είναι μόνο η παραμονή στη Super League 1 αλλά και το κάτι παραπάνω, που ακόμα δεν έχει έρθει.

Στόχος του Παπαϊωάννου με τον Πίτι δεν είναι να γίνει η Λαμία selling club.

Αλλά σίγουρα είναι να μπει στο συγκεκριμένο χάρτη, τον οποίο π.χ. υπηρετεί με στόχευση αλλά εδώ και πολλά χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης.

Γιατί όμως τον Πίτι; Πρώτα απ’ όλα είναι νεαρός σε ηλικία και έχει κίνητρο και όρεξη για δουλειά. Δεύτερον γνωρίζει πολύ καλά το κλαμπ μια και έχει περάσει αρκετά χρόνια στη Λαμία.

Τρίτον και σημαντικότερο, πως ήδη ο 40χρονος Ισπανός έχει μια βάση στη La Liga.

Ο Πίτι έχει στο βιογραφικό του 148 ματς με 29 γκολ στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Είχε παρουσία, πολύχρονη στη Ράγιο Βαγιεκάνο, αλλά και στις Γρανάδα, Χέρακλες, Ρεάλ Σαραγόσα.

Γνωρίζει δηλαδή πράγματα και καταστάσεις στην Ισπανία.

Ο Πίτι θα πηγαίνει να βλέπει αγώνες, θα μιλάει με τεχνικούς και αθλητικούς διευθυντές, γενικά θα κάνει ότι κάνει ένας sport director σε κάθε οργανωμένο κλαμπ.

Η Λαμία έως τώρα δεν το είχε πετύχει στο βαθμό που θα έπρεπε. Η πρόσληψη του Δημήτρη Φαράντου είχε σχετικά αυτόν τον σκοπό αλλά τυπικά η θέση του ήταν υπεύθυνος τμήματος σκάουτινγκ. Ενώ Λαμία και Φράντος χώρισαν τον Οκτώβριο του 2020.

Ποια είναι όμως τα υπέρ του Πίτι στην προσπάθειά του να ασχοληθεί με την ισπανική αγορά; Πρώτα απ’ όλα η συμπάθεια που τρέφει σε εκείνον, ο πιο γνωστός, ίσως Διευθυντής Ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Ο λόγος βέβαια για τον Μόντσι της Σεβίλλης, ο οποίος μάλιστα ήθελε κάποτε να φέρει τον Πίτι ως παίκτη στην Ανδαλουσία.

Δεν έγινε ποτέ αλλά οι δύο άνδρες κρατούν επαφές.

Ίσως το… καλύτερο κονέ του νέου τεχνικού διευθυντή της Λαμίας να είναι η Ράγιο Βαγιεκάνο. Το κλαμπ με το οποίο έγραψε πάνω από 220 συμμετοχές στην καριέρα του. Λογικό και επόμενο.

Η σχέση του με τον Διευθυντή Ποδοσφαίρου της Ράγιο, Νταβίδ Κομπένο είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

Υπήρξαν συμπαίκτες μια και ο Κομπένο πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ποδοσφαιρική του καριέρας στο Βαγιέκας ενώ με το που σταμάτησε, το 2016 σε ηλικία 34 ετών, ανέλαβε τη θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Να σημειωθεί επίσης, πως ο Πίτι διατηρεί άριστες σχέσεις και με την Κάντιθ, που για δεύτερη σερί σεζόν συμμετέχει στη La Liga!

Όλα αυτά είναι υπέρ του νέου τεχνικού διευθυντή της Λαμίας.

Το θέμα είναι να έχει χρόνο προκειμένου και το κλαμπ αλλά και ο ίδιος να δείξουν πράγματα.

Άλλωστε όλα γίνονται στο θαυμαστό χώρο, ειδικά του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button