Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Καταστροφή το eFootball 2022 – Παραμορφωμένα πρόσωπα, παράπονα και αρνητικές κριτικές

Είναι ήδη το χειρότερα βαθμολογημένο παιχνίδι στο Steam! #eFootball #videogame

Είναι ήδη το χειρότερα βαθμολογημένο παιχνίδι στο Steam! #eFootball #videogame

Tο eFootball, ο διάδοχος της ιστορική σειράς Pro Evolution Soccer, κυκλοφόρησε και επίσημα και ήδη έχει γίνει πρώτο θέμα συζήτησης για τα πολλά του προβλήματα, με διάφορους παίκτες να το χαρακτηρίζουν ως ‘καταστροφή’ για τη σειρά.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το φετινό κεφάλαιο πέρα από όνομα αλλάζει και επιχειρηματικό μοντέλο, αφού είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν ως free-to-play τίτλος. Βέβαια, η αρχική του έκδοση είναι κάπως φτωχή, αφού περιλαμβάνει μόνο εννέα ομάδες και απλούς φιλικούς αγώνες.

Ωστόσο, το αρχικό περιεχόμενο φαίνεται πως είναι το μικρότερο πρόβλημα. Οι παίκτες του eFootball έχουν κατακλίσει τα social media με εικόνες που παρουσιάζουν τα τεχνικά προβλήματα του τίτλου. Ειδικότερα το γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες που εστιάζουν στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, υπάρχει θέμα ακόμη και με την απεικόνιση πασίγνωστων ποδοσφαιριστών, όπως ο Cristiano Ronaldo και ο Lionel Messi, με τα πρόσωπά τους να έχουν παραμορφωμένα χαρακτηριστικά, όπως μπορείτε να δείτε και από την εικόνα που ακολουθεί.

 

Πέρα από τα πρόσωπα, το παιχνίδι έχει σοβαρά τεχνικά προβλήματα και “εν κινήσει”, αφού υπάρχουν πολλαπλές αναφορές για αφύσικα animations στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, προβληματικό collision detection όταν δύο σώματα παικτών έρχονται σε επαφή, αφύσικες κινήσεις της μπάλας και πολλά ακόμη. Παρακάτω ακολουθούν δύο σχετικά κλιπ που παρουσιάζουν τέτοια θέματα.

 

 

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η Konami έχει έναν ακόμη πονοκέφαλο, αφού το ποδοσφαιρικό της παιχνίδι κατάφερε να σπάσει αρνητικό ρεκόρ στο Steam. Συγκεκριμένα, το eFootball είναι ήδη το χειρότερα βαθμολογημένο παιχνίδι στην ιστορία του Steam.

To eFootball έχει κατά 92% “Overwhelmingly Negative” κριτικές, με 7540 χρήστες να μην το προτείνουν. Αυτό σημαίνει πως ξεπέρασε το DLC του Europa Universalis IV που μέχρι τώρα είχε τις χειρότερες βαθμολογίες στο Steam, με 90% ποσοστό αρνητικών κριτικών.

Με μια ματιά στην ειδική σελίδα της σειράς στο Reddit μπορείτε να βρείτε αμέτρητες δημοσιεύσεις που παρουσιάζουν τα τεχνικά προβλήματα του τίτλου. Για την ώρα η Konami δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση, αλλά γνωρίζουμε πως ετοιμάζει μια μεγάλη ενημέρωση για το Φθινόπωρο.

πηγή: unboxholics.com

Διαβάστε επίσης

Back to top button