Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σαν σήμερα: Όταν ο Ολυμπιακός «έσπαγε» την κατάρα στα εκτός έδρας ματς στο Champions League – Το 1-3 στη Βρέμη

Το ημερολόγιο έγραφε 3 Οκτωβρίου του 2007 όταν ο Ολυμπιακός σημείωσε το πρώτο του «διπλό» σε αγώνα Champions League φεύγοντας νικητής από τη Βρέμη. #slgr #championsleague #olympiacosfc #WerderBremen

Το ημερολόγιο έγραφε 3 Οκτωβρίου του 2007 όταν ο Ολυμπιακός σημείωσε το πρώτο του «διπλό» σε αγώνα Champions League φεύγοντας νικητής από τη Βρέμη.

Σαν σήμερα στις 3 Οκτωβρίου του 2007, ο Ολυμπιακός πετυχαίνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη με το 1-3 επί της Βέρντερ Βρέμης.

Ο αγώνας σίγουρα έχει μείνει αξέχαστος σε κάθε φίλαθλο του Ολυμπιακού. «Κατάρα» ήταν και έσπασε. Όμως για να φτάσει ο Ολυμπιακός να έχει το Ευρωπαϊκό κύρος που έχει στις μέρες μας και οι νίκες εκτός έδρας να θεωρούνται δεδομένες έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει η αρχή.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή αντιμετώπιζε την τότε πολύ καλή και άκρως επιθετική ομάδα της Βέρντερ Βρέμης στη Γερμανία, στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League. Στη Βρέμη υπήρχαν τότε παίκτες όπως ο Ούγκο Αλμέιδα, Μερτεσάκερ και Ντιέγκο.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν αποτύχει να πάρουν την νίκη στα 31 προηγούμενα παιχνίδια τους εκτός Ελλάδας. Τα πάντα όμως άλλαξαν σαν σήμερα το 2007.

Πως κύλησε ο αγώνας

Η Βέρντερ μπήκε καλύτερα στον αγώνα και ήταν ανώτερη σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Το σκορ στην ανάπαυλα βρίσκονταν στο 1-0 με γκολ του Αλμέιδα στο 33‘. Θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο αν ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν είχε πραγματοποιήσει μερικές εντυπωσιακές σωτήριες επεμβάσεις.

Τα πάντα όμως ανατράπηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ανέβαζε σταδιακά την απόδοσή του και με τους Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς και Στολτίδη έβρισκαν συνεχώς κενούς χώρους στην άμυνα της Βέρντερ. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε τελικά στο 73‘ από τον Ιεροκλή Στολτίδη μετά από συνεργασία των τριών προαναφερθέντων, σουτ του Κοβάσεβιτς και ριμπάουντ του Στολτίδη.

Μετά από 10 λεπτά, στο 82ο λεπτό του ματς, ο Χρήστος Πατσατζόγλου θα πετύχει το ίσως πιο ιστορικό μέχρι εκείνη τη στιγμή γκολ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Ο Πατσατζόγλου, εξαπέλυσε ένα φοβερό, δυνατό σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να τραντάζει το πάνω μέρος των διχτυών της Γερμανικής ομάδας γράφοντας το 1-2.

Οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν ήταν έξαλλοι με τους περίπου 3.000 φίλους της ομάδας που ήταν μέσα στο γήπεδο να στήνουν γιορτή.

Λίγο μετά τον «κεραυνό» του Πατσατζόγλου, ακολούθησε και η σφραγίδα της νίκης και του θριάμβου του Θρύλου με τον «killer» Ντάρκο Κοβάσεβιτς να παίρνει το ριμπάουντ από τον τερματοφύλακα της Βέρντερ και να σημειώνει το τελικό 1-3 στο 87′.

Μετά από αυτή τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημειώσει και άλλες νίκες εκτός έδρας με χαρακτηριστικές αυτές σε Άρσεναλ, Λάτσιο, Μαρσέιγ, Άντερλεχτ. Ο επαναληπτικός του ματς έληξε με άλλη μία «τριάρα» υπέρ των «ερυθρόλευκων» που έδωσε την πρόκριση στους 16. Εκεί η ομάδα αποκλείστηκε από την Τσέλσι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ): Βάντερ, Πάσανεν, Μέρτεσακερ, Νάλντο, Τόσιτς, Φρινγκς, Φριτς (63′ Μπορόβσκι), Γένσεν, Ντιέγκο, Ούγκο Αλμέιδα, Ρόσενμπεργκ (76′ Σανόγκο).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (86′ Πάντος), Άντζας, Μπράβο, Ντομί (19′ Σέζαρ), Λεντέσμα, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι (72′ Κοβάτσεβιτς), Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button