Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Σαν Σήμερα: Το πρώτο «αντίο» του Μάικλ Τζόρνταν

Σαν σήμερα πριν 28 χρόνια ο Μάικλ Τζόρνταν, έκανε γνωστή την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, σε συνέντευξη τύπου.

Σαν σήμερα πριν 28 χρόνια ο Μάικλ Τζόρνταν, έκανε γνωστή την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, σε συνέντευξη τύπου.

Σαν Σήμερα στις 6 Οκτωβρίου του 1993, ο Μάικλ Τζόρνταν ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Πιο συγκεκριμένα στο Berto Center του Ντίρφιλντ στο Ιλινόι, είχαν συγκεντρωθεί πολλά ΜΜΕ, για να καλύψουν κάτι που πολλοί γνώριζαν. Ότι ο Μάικλ Τζόρνταν δεν θα παίξει ξανά μπάσκετ.

Ο «Air» στην τότε αποχαιρετιστήρια συνέντευξη τύπου που έδωσε, τόνισε πως δεν έχει πια κίνητρο για να συνεχίσει. Πως βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του και είναι κατάλληλη στιγμή για να πει «αντίο» στο άθλημα.

Σημείωσε ακόμα πως αγαπά πολύ το μπάσκετ αλλά δεν έχει να αποδείξει τίποτα στον εαυτό του.

Αυτοί ήταν οι λόγοι που ανέφερε ο ίδιος, ενώ άλλοι τόνισαν πως τον είχε επηρεάσει και η δολοφονία του πατέρα του λίγο καιρό νωρίτερα. Στις 26 Ιουνίου του ίδιου χρόνου.

Μερικά επιτεύγματα τους ως τότε ήταν να πάρει τρία δαχτυλίδια πρωταθλητή με τους Σικάγο Μπουλς (1991, 1992, 1993). Να αναδειχθεί ισάριθμες φορές MVP, της χρονιάς (1988, 1991, 1992), στο NBA.

Επίσης να πάρει μέρος σε εννέα All Star Game (1985-93) και να βγει εφτά φορές πρώτος σκόρερ στο NBA (1987-93).

Ίσως όλα αυτά να δικαιολογούσαν τον κορεσμό του για την πορτοκαλί μπάλα. Ο οποίος όμως δεν κράτησε για παραπάνω από ενάμιση χρόνο.

Έτσι στις 8 Μαρτίου του 1995, το «αντίο» έγινε «I’m back».

Πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button