Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

O Ντάνα Γουάιτ για τον θάνατο μαχητή του ‘Bare Knuck FC’ : «Είναι αυτό έκπληξη για κανέναν…;»

Ο Ντάνα Γουάιτ επισημαίνει πως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως ένας αθλητής του ‘Bare Knuckle FC’ έφυγε από την ζωή. #BareKnuckleFC #DanaWhite #UFC #MMA

Ο Ντάνα Γουάιτ επισημαίνει πως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως ένας αθλητής του ‘Bare Knuckle FC’ έφυγε από την ζωή. #BareKnuckleFC #DanaWhite #UFC #MMA

Ο πρόεδρος του promotion αναφέρεται στον θάνατο του 38χρονου μαχητή Τζάστιν Θόρντον που έγινε γνωστός εχθές (διαβάστε εδώ).

Ο Γουάιτ δικαιολογεί την τοποθέτησή του ως εξής:

«Καταρχής σοκαρίστηκε κανείς; Θέλω να πω για αγώνα με γυμνά χέρια. Δεν είμαι μεγάλος φαν. Και έχω πάντα μια ανησυχία όταν βλέπω ανθρώπους μας να φεύγουν από εδώ και να πάνε εκεί.

Σκέφτομαι ‘ω, Θεέ μου’.

Όμως εάν παρατηρήσετε, εδώ και 25 χρόνια διεξάγω αγώνες, έχω κάνει πάνω από 7000 ματς δίχως σοβαρούς τραυματισμούς στο UFC.

Κάθε χρόνο ξοδεύουμε πάνω από 20 εκατομμύρια δολλάρια σε ιατρικές εξετάσεις – 20 εκατομμύρια τον χρόνο- για την υγεία και την σωματική και ψυχική ευεξία των μαχητών.

Το 25% των αθλητών μας τους στέλνουμε σε ειδικούς. Εάν το εγκεφαλογράφημα ή η εξέταση καρδίας δεν είναι όπως πρέπει, τότε τον στέλνουμε σε ειδικό να τον εξετάσει πεταιτέρω. Ξοδεύουμε χρήματα ώστε να διαπιστώσουμε το λάθος.

Ως αποτέλεσμα αυτού έχουμε ανακαλύψει 10 αθλητές τα τελευταία 20 χρόνια που είχαν θέματα που απειλούσαν την ζωή τους και δεν τους αφήσαμε να αγωνιστούν. Γιατί εάν τους επιτρέπαμε να μπούνε στο οκτάγωνο του UFC μπορεί και να πέθαιναν.»

Πηγή: Ufight.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button