Άλλα αθλήματα

Σαν σήμερα 7 Οκτωβρίου του 2017 ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτά το δεύτερο του χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ένα από τα πολλά βραβεία της καριέρας του έλαβε στις 7 Οκτωβρίου του 2017 στο Μόντρεαλ ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ένα από τα πολλά βραβεία της καριέρας του έλαβε στις 7 Οκτωβρίου του 2017 στο Μόντρεαλ ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Σαν σήμερα, στις 7 Οκτωβρίου του 2017, ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίζεται στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ.

Ο 27χρονος τότε Λευτέρης ήταν το μεγάλο φαβορί του τελικού των κρίκων. Τον προηγούμενο χρόνο είχε κατακτήσει το Ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 ενώ είχαν προηγηθεί το 2015 το χρυσό στο Παγκόσμιο της Γλασκώβης και το χρυσό στο Παγκόσμιο της Ντόχα τον Μάρτιο του 2016.

Σαν σήμερα στο Μόντρεαλ, ο Πετρούνιας απέδειξε για άλλη μια φορά την ανωτερότητα του έναντι των αντιπάλων του και επιβεβαίωσε την ατάκα του προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη προ ημερών «..ζητείται αντίπαλος»! Η νίκη του αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη νίκη μέσα σε 1,5 χρόνο.

H προσπάθεια του στον τελικό βαθμολογήθηκε με 15,433 βαθμούς ανεβάζοντας τον στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιάζιν με 15,333 βαθμούς ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κινέζος Λιου Γιανγκ με επίδοση στα 15,266.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Λευτέρης Πετρούνιας ευχαρίστησε τους Έλληνες που είχαν κατακλύσει το γήπεδο για χάρη του και σημείωσε πως η παρουσία τους του έδωσε δύναμη να υπερασπιστεί τον τίτλο.

Ο Πετρούνιας μπήκε με αυτό το μετάλλιο στην ιστορία του αγωνίσματος των κρίκων καθώς έγινε ο μόλις ένατος Πρωταθλητής που κατακτά την πρώτη θέση σε δύο Παγκόσμια συνεχόμενα. Ακόμη, έγινε ο δεύτερος Έλληνας δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής μετά τον Βλάση Μάρα.

Πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button