Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κωλυσιεργία της ΕΠΟ διαπιστώνει η FIFA για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού

Η αβελτηρία της ΕΠΟ στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού έχει προκαλέσει την αντίδραση της FIFA.

Η αβελτηρία της ΕΠΟ στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού έχει προκαλέσει την αντίδραση της FIFA.

Η FIFA θεωρεί ότι η ΕΠΟ έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει την πειθαρχική διερεύνηση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, όπου φέρονται να εμπλέκονται 18 ΠΑΕ. Η «Δίκη» αποκαλύπτει ότι η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εντοπίζει κωλυσιεργία στην υπόθεση και το νομικό της επιτελείο έθεσε επί τάπητος το «ελληνικό πρόβλημα» σε ειδική τηλεδιάσκεψη.

Οι ιθύνοντες της FIFA αναφέρονται ανοιχτά σε δυσφήμηση του αθλήματος και υπενθυμίζουν την επιστολή που είχε στείλει στις 31 Ιανουαρίου 2023 η τότε γενική γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Φατμά Σαμούρα, προς όλες τις εθνικές ομοσπονδίες. Με βάση αυτή την επιστολή προβλέπεται παρέμβαση των υπερεθνικών δικαιοδοτικών οργάνων αν η εθνική ομοσπονδία δεν πάρει άμεσα μέτρα σε ζητήματα αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων μέσω στοιχηματικής απάτης. Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για την ΕΠΟ, καθώς τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η τρίμηνη προθεσμία που δίνει η FIFA σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εξάλλου, ο ιστότοπος «Δικογραφίες» αποκαλύπτει ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας προτίθεται να ανασύρει από το αρχείο χειραγωγημένα ματς σε βάθος εξαετίας. Η πειθαρχική διερεύνηση αναμένεται να ξεκινήσει από αγώνες της SL2 τον Ιανουάριο του 2017 και εκτείνεται μέχρι τον Απρίλιο του 2022. Ακόμη πάντως δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία γιά το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού από τον αθλητικό και ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλος, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφέτη, Χαράλαμπο Κωτουλόπουλο, που τα χρειάζεται, γιά να ανασύρει από το αρχείο τα 109 χειραγωγημένα ματς, που είχαν αρχειοθετηθεί.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button