Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Με Σταφυλίδη στην τριάδα της άμυνας η ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας

Η σημαντική απουσία του Τζαβέλλα, το δίλλημα Φαν΄τ Σχιπ και η απόφαση για την ενδεκάδα του… τελικού στην έδρα της Σουηδίας. #ΕθνικήΕλλάδος #Σουηδία #ενδεκάδα #προκριματικά #Mundial2022

Η σημαντική απουσία του Τζαβέλλα, το δίλλημα Φαν΄τ Σχιπ και η απόφαση για την ενδεκάδα του… τελικού στην έδρα της Σουηδίας.

Ημέρα αγώνα η σημερινή για την Εθνική Ελλάδας που δοκιμάζεται στη Friends Arena κόντρα στη Σουηδία (21:45, OPEN) και «καίγεται» για τη νίκη, στην προσπάθεια να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει μέσω μπαράζ στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Δεδομένων των απουσιών που μετρά στις κλήσεις τους τελευταίους μήνες ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, από τα φιλικά του Ιουνίου κι έπειτα το παγιωμένο 4-2-3-1 έχει μετατραπεί σε ένα 3-4-3, διάταξη με την οποία πορεύεται στους τελευταίους της αγώνες η «γαλανόλευκη».

click here
Η πετυχημένη συνταγή των τελευταίων παιχνιδιών, με την οποία η Ελλάδα κέρδισε μεταξύ άλλων και τη Σουηδία στο Ολυμπιακό Στάδιο, αναμένεται να διατηρηθεί από τον Φαν’τ Σχιπ και στο αποψινό παιχνίδι στη Στοκχόλμη παρά την απουσία του Γιώργου Τζαβέλλα.

Μολονότι ο Ολλανδός τεχνικός δεν έχει δείξει τόσο ξεκάθαρα τις προθέσεις του σε αυτές τις δύο προπονήσεις μετά την επικράτηση της Ελλάδας στο Μπατούμι κόντρα στη Γεωργία, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει πως ο Κώστας Σταφυλίδης θα είναι ο αντικαταστάτης του αμυντικού της ΑΕΚ στη «γαλανόλευκη» ενδεκάδα.

Έτσι σε διάταξη 3-4-3 η Εθνική Ελλάδας θα παραταχθεί με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Σταφυλίδη στην τριάδα της άμυνας.

Ο Ανδρούτσος από τα δεξιά και ο Τσιμίκας από τα αριστερά θα πάρουν όλη την πλευρά αντίστοιχα, ενώ στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Μπουχαλάκη θα ξεκινήσει και πάλι ο Μανώλης Σιώπης.

Στην επίθεση ο Παυλίδης θα βρίσκεται στην κορυφή, με τους Μπακασέτα και Μασούρα σε πιο ελεύθερο ρόλο στα άκρα.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button