Άλλα αθλήματα

Επίσημα στο Νο.7 η Σάκκαρη!

Τον τελευταίο καιρό η Μαρία Σάκκαρη γράφει κάθε εβδομάδα ιστορία! #MariaSakkari #tennis #ranking #No7

Τον τελευταίο καιρό η Μαρία Σάκκαρη γράφει κάθε εβδομάδα ιστορία!

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ανέβηκε σήμερα και επίσημα άλλες δύο θέσεις στην κατάταξη και είναι το νέο Νο.7 του κόσμου. Bρίσκεται, μάλιστα, και σε απόσταση αναπνοής από το Νο.6 και την Ελίνα Σβιτολίνα!

Θυμίζουμε ότι στις 13 Σεπτεμβρίου, μετά τη σούπερ πορεία της στη Νέα Υόρκη, η Σάκκαρη σκαρφάλωσε από το Νο.18 στο Νο.13, ξεπερνώντας τη Λένα Δανιηλίδου που είχε φτάσει ως το Νο.14 και ήταν η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών.

Από τότε, η Μαρία σημειώνει κάθε εβδομάδα career high: στις 20 Σεπτεμβρίου ανέβηκε στο Νο.12, στις 27 Σεπτεμβρίου στο Νο.10, στις 4 Οκτωβρίου στο Νο.9, για να «πετάξει» σήμερα στο Νο.7 (στις 11 Οκτωβρίου δεν ενημερώθηκαν τα ranking λόγω Indian Wells).

Ο μεγάλος στόχος για την 26χρονη τενίστρια είναι τώρα η πρόκριση στο WTA Finals της Γουαδαλαχάρα (10-17/11), όπου θα βρεθούν οι οκτώ καλύτερες της σεζόν. Ήδη έχουν περάσει οι Μπάρτι, Σαμπαλένκα, Κρεϊτσίκοβα και Πλίσκοβα, οπότε απομένουν τέσσερα εισιτήρια. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η Αυστραλή δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την παρουσία της στη διοργάνωση.

Η Μαρία είναι στο Νο.6 της λίστας και παίζει αυτή την εβδομάδα στο Kremlin Cup (WTA 500), έχοντας πολύ καλές πιθανότητες να κλείσει στη Μόσχα τη θέση για το Μεξικό.

Καλές πιθανότητες για πρόκριση έχει πλέον και η νικήτρια του Indian Wells Παόυλα Μπαντόσα, που έκανε άλμα στο Νο.8, ενώ σημείωσε και career high κερδίζοντας 14 θέσεις στο ranking (No.13)!

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button