Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ανακοίνωση βόμβα από ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Η Ελληνική Αστυνομία με επίσημη τοποθέτησή της κάνει λόγο και για εμπλοκή οπαδών ελληνικής ομάδας στα επεισόδια γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Η Ελληνική Αστυνομία με επίσημη τοποθέτησή της κάνει λόγο και για εμπλοκή οπαδών ελληνικής ομάδας στα επεισόδια γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τα επεισόδια στη Νέα Φιλάδελφεια που ξεκίνησαν οι οπαδοί της Ντιμαμό Ζάγκρεμπ και είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου φίλου της ΑΕΚ.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο και για Έλληνες οπαδούς-συνεργούς των Κροατών που βρέθηκαν στον Περισσό, ενώ ενημέρωσε πως οι συλλήψεις είναι 98.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

Διαβάστε επίσης

Back to top button