Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Παγκόσμιο Βετεράνων: Η συνέντευξη Τύπου στο Λουτράκι (vid)

Παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή, του έφορου και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Βασίλη Νικολαΐδη και του προέδρου της εταιρίας Sportscamp, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων.

Παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή, του έφορου και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Βασίλη Νικολαΐδη και του προέδρου της εταιρίας Sportscamp, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων.

Η στήριξη του Δήμου, της Περιφέρειας και φυσικά της τοπικής κοινότητας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι άκρως σημαντική για τη διοργάνωση.

Ο έφορος της ΕΛΟΠ Βασίλης Νικολαΐδης στην τοποθέτησή του ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη στήριξη:

«Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης χαιρετίζω όλους τους παρευρισκόμενους στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιείται με σκοπό την προβολή ενός εξαιρετικά σημαντικού αθλητικού γεγονότος, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πάλης Βετεράνων, το οποίο έχει την τιμή να υποδέχεται η χώρα μας και βρίσκει ιδιαίτερα φιλόξενη στέγη στην ιστορική πόλη του Λουτρακίου.

Στην αναβίωση της ιστορίας των θρύλων της Παγκόσμιας Πάλης θα συντελέσει η διοργάνωση που ξεκινάει αύριο Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λουτρακίου, με τη συμμετοχή 750 αθλητών από σχεδόν 50 χώρες, μεταξύ των οποίων Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές, και ενδεικτικά θα αναφέρω στους κορυφαίους τον 56χρονο Πολωνό, τρεις φορές Ολυμπιονίκη, Αντρέι Βρόνσκι. Η χώρα μας θα συμμετάσχει με 20 βετεράνους παλαιστές.

Συνολικά, ο αριθμός των εθνικών αποστολών, μαζί με συνοδούς, προπονητές, αναμένεται να αγγίξει τα χίλια άτομα και η 7ημερη παραμονή τους στην πόλη θα αποβεί ιδιαίτερα ωφέλιμη για την τοπική οικονομία. Διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς ενισχύουν παράλληλα και τον αθλοτουρισμό και η Ελλάδα είναι η πλέον ενδεικνυόμενη χώρα για αθλοτουρισμό.

Η διοργάνωση είναι αυτοχρηματοδοτούμενη που σημαίνει πως, όχι απλά δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας ή του κράτους, αλλά αντιθέτως θα αποφέρει έσοδα στη χώρα.

Σε άριστη συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης διεκδικεί, και μας εμπιστεύονται να διοργανώνουμε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις και στόχος της ομοσπονδίας μας είναι να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες και ανάλογης σπουδαιότητας αθλητικές συναντήσεις στη χώρα μας, όπως Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Την απεριόριστη ευγνωμοσύνη σύσσωμου του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θέλουμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά, δημόσια, προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, καθώς και στον Δήμαρχο Λουτρακίου, τον κύριο Γιώργο Γκιώνη, για την εξαιρετική υποδοχή και προετοιμασία της πόλης, που είναι αντάξια του αθλητικού γεγονότος που φιλοξενεί»!

Δείτε όλη τη συνέντευξη Τύπου

Διαβάστε επίσης

Back to top button