Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

«Τελικός» με Τρεβίζο για ΑΕΚ στα Λιόσια

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Τρεβίζο στα Λιόσια για την δεύτερη αγωνιστική του Basketball Champions League και «καίγεται» για τη νίκη. #BasketballChampionsLeague #aekbc #Λιόσια #Treviso

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Τρεβίζο στα Λιόσια για την δεύτερη αγωνιστική του Basketball Champions League και «καίγεται» για τη νίκη. #BasketballChampionsLeague #aekbc #Λιόσια #Treviso

Υποχρεωμένη να κερδίσει, προκειμένου να μην μπει σε μεγάλες περιπέτειες ακόμη και γι’ αυτή την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League, είναι η ΑΕΚ στην αποψινή αναμέτρηση με την Τρεβίζο στα Λιόσια (19:30, COSMOTE TV, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) για την δεύτερη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου. Πρόκειται για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ομάδας του Στέφανου Δέδα στη νέα της έδρα.

Η «Ένωση» προέρχεται από ήττα από τη Φάλκο στην Ουγγαρία στην πρεμιέρα και μια πολύ κακή εμφάνιση απέναντι στον Απόλλωνα στην Πάτρα για το πρωτάθλημα. Η νίκη είναι επιτακτική, καθώς υπενθυμίζεται πως στους «16» προκρίνεται απευθείας ο πρώτος κάθε ομίλου, ενώ οι δεύτεροι παίζουν με τους τρίτους play in για τις υπόλοιπες θέσεις. Eκτός μάχης παραμένουν οι Ανγκόλα και Φλιώνης, περιορίζοντας τις επιλογές στην περιφερειακή γραμμή των «κιτρινόμαυρων».

Η Τρεβίζο νίκησε στην πρεμιέρα με 91-85 στην Ιταλία τη Ρίγα, που αύριο φιλοξενεί στη Λετονία τη Φάλκο στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ. H oμάδα του Μασιμιλιάνο Μενέτι έχει αρχίσει με 2-2 στην ιταλική λίγκα έχοντας χάσει την Κυριακή εντός έδρας από τη Σάσαρι. Εγκέφαλος της ομάδας είναι ο βραχύσωμος γκαρντ Αμερικανός ΝτιΓουέιν Ράσελ, ενώ ο Λιθουανός Τόμας Ντίμσα και ο 21χρονος Ιταλός Τζορντάνο Μπορτολάνι είναι οι κορυφαίοι σκόρερ της ομάδας. Ο Πολωνός διεθνής φόργουορντ Μίχαλ Σοκολόφσκι είναι ένας πολύτιμος ρολίστας στο «3» μαζί με τον Ιταλό με ρίζες από την Κινσάσα Νικόλα Ακέλε, ενώ οι αθλητικοί ψηλοί της ομάδας είναι οι σχεδόν ισοϋψείς Χένρι Σιμς (2,08μ.) και Άαρον Τζόουνς (2,06μ.).

Πρόκειται ουσιαστικά για την ομάδα που γεννήθηκε από τις… στάχτες της Μπενετόν Τρεβίζο, από έναν πρώην παίκτη της, τον Ρικάρντο Πίτις, έναν πρώην παίκτη της ΑΕΚ, τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα, και άλλους συναθλητές τους, το 2012, ξεκινώντας από την έβδομη κατηγορία της Ιταλίας!

ΑΕΚ και Μπενετόν Τρεβίζο είχαν αναμετρηθεί δέκα φορές στο παρελθόν, όλες στο επίπεδο της τότε Ευρωλίγκας, με την ιταλική ομάδα να έχει ελαφρά υπεροχή με 6-4, αλλά την «Ένωση» να έχει πανηγυρίσει στο μεγαλύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων: Στον ημιτελικό του Final Four της Βαρκελώνης το 1998 η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη τότε είχε επικρατήσει 99-96 της Μπενετόν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Μπάνε Πρέλεβιτς να πετυχαίνει το καθοριστικό τρίποντο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Αντόνιο Κόντε (Ισπανία), Αντρέι Σαράπα (Λευκορωσία) και Γκέερτ Γιάκομπς (Βέλγιο).

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button