Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Γ. Κουγιουμτσίδης: «Στόχος μου είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης στο προολυμπιακό τουρνουά Πάλης στη Βουδαπέστη.

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης στο προολυμπιακό τουρνουά Πάλης στη Βουδαπέστη.

Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο στα 74κ. και με τη γενικότερη παρουσία του έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το… φαινόμενο της ελληνικής Πάλης, μετά το μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων, επέστρεψε στο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης και δείχνει ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης από την Ουγγαρία μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη μεγάλη του επιτυχία.
Τόνισε ότι στόχος του είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και επεσήμανε ότι αυτή η επιτυχία θα του ανεβάσει κατά πολύ την ψυχολογία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Κουγιουμτσίδη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

ΕΡ: Γιώργο κατέκτησες το χάλκινο μετάλλιο στο προολυμπιακό τουρνουά που διεξάγεται στη Βουδαπέστη πόσο χαρούμενος είσαι;
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί πάλεψα πολύ καλά και ανταγωνίστηκα σπουδαίους αθλητές. Ο βασικότερος στόχος μου ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά το μετάλλιο αυτό μου δίνει μεγάλη δύναμη κι ελπίδες για τη συνέχεια».

ΕΡ: Εχασες στις λεπτομέρειες τον αγώνα για πρόκριση στα ημιτελικά. Πως βρίσκει ένας αθλητής την ψυχική δύναμη να παλέψει στα ρεπεσάζ και να νικήσει, μετά από έναν τέτοιο αγώνα;
«Είναι στην ψυχολογία του κάθε αθλητή. Προσωπικά θέλω να παλεύω δεν τα παρατάω. Η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ορισμένες φορές, όμως, όσο κι αν πονάει, σε διδάσκει περισσότερα πράγματα».

ΕΡ: Ότι δεν τα παρατάς φάνηκε και στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, όπου πήρες τα νικηφόρα σημεία ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Πόσο θα σε βοηθήσει αυτή η νίκη;
«Αυτή την στιγμή το μετάλλιο, οι εμφανίσεις και ο τρόπος που ήρθαν οι νίκες μου δίνουν ένα μεγάλο κίνητρο. Μου δείχνουν ότι βρίσκομαι στο σωστό δρόμο και ότι μπορώ να προκριθώ.  Η θετική ψυχολογία και τα… χαμόγελα που βλέπω γύρω μου είναι το μεγαλύτερο κέρδος»

ΕΡ: Πόσο δύσκολο ήταν να αγωνιστείς μετά από την πολύμηνη αποχή από την δράση;
«Η έλλειψη αγωνιστικής δράσης σίγουρα μας επηρέασε, αλλά ήμουν προσηλωμένος στον στόχο μου. Είχα δουλέψει πολύ σκληρά και ήμουν ψυχολογικά έτοιμος γι αυτούς τους αγώνες».

ΕΡ: Απέναντι σε σπουδαίους αθλητές τα πήγες περίφημα. Τι μπορούμε να περιμένουμε στο προολυμπιακό τουρνουά του Μαΐου;
«Καταρχήν θα δουλέψω σκληρά. Είναι περίπου δύο μήνες. Στο προολυμπιακό τουρνουά θα προσπαθήσω για την πρόκριση. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, θα παλέψω με όλη μου την ψυχή και στο τέλος θα δούμε τι θα πετύχουμε. Ελπίζω να τα καταφέρω και να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Εύχομαι να τα καταφέρουν αρκετοί Ελληνες αθλητές».

Διαβάστε επίσης

Back to top button