Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κορονοϊός: Αυξάνεται επίσημα η πληρότητα στα γήπεδα

Ανακοινώθηκε και επίσημα μεγαλύτερη πληρότητα στις κερκίδες των γηπέδων. #covid19 #γήπεδα #πληρότητα #κόσμος

Κορονοϊός: Ανακοινώθηκε και επίσημα μεγαλύτερη πληρότητα στις κερκίδες των γηπέδων.

Κορονοϊός: Αυξάνεται και επίσημα, έπειτα από σχετική απόφαση, η πληρότητα σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα στον χώρο του αθλητισμού.

Ο Κορονοϊός και τα lockdowdn περιόρισαν την καθημερινότητα όλων των πολιτών. Ταυτόχρονα, έπειτα και το «λουκέτο» στα γήπεδα, έρχεται η σταδιακή, ολική επιστροφή των οπαδών στις κερκίδες.

Ειδικότερα, έπειτα από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, αυξάνεται η πληρότητα σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα.

Όπως αναφέρεται σχετικά, ορίστηκε μέγιστη πληρότητα σε 40.000 για ανοιχτά και 12.000 για κλειστά γήπεδα, με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων στο 90%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19», έπειτα από σχετικά αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αποδέχθηκε:

• Να επιτραπεί η παρουσία θεατών στις εξέδρες (μπορούν να συνοδεύουν και ανήλικους έως 12 ετών), σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων, σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις εξής προϋποθέσεις:

-να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο,
-να φορούν υποχρεωτικά μάσκα,
-να μην υπερβαίνει η πληρότητα των εξεδρών το 50%.

• Να επιτραπεί η χρήση των αποδυτηρίων με 1 άτομο ανά 2 τ.μ. και ταυτόχρονα απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

• Να αυξηθεί το όριο χωρητικότητας θεατών στα γήπεδα, ως χώροι αμιγώς εμβολιασμένων, με πληρότητα:

-στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 40.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
-στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 15.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
-στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 12.000 θεατές για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων,
-στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 4.000 θεατές, για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.

Περαιτέρω εξειδίκευση για την εφαρμογή των παραπάνω, από τις 25 Οκτωβρίου, σε διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ που θα ακολουθήσουν».

Διαβάστε επίσης

Back to top button