Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το «έσωσε» στο τέλος με Μητρόπουλο!

Με γκολ του Μητρόπουλου στο 90’ ο Λεβαδειακός «έκλεψε» τον βαθμό (1-1) από τον Πλατανιά και παρέμεινε αήττητος μετά από τρεις αγωνιστικές στη Σούπερ Λιγκ.

Με γκολ του Μητρόπουλου στο 90’ ο Λεβαδειακός «έκλεψε» τον βαθμό (1-1) από τον Πλατανιά και παρέμεινε αήττητος μετά από τρεις αγωνιστικές στη Σούπερ Λιγκ.

Οι Βοιωτοί, οι οποίοι αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν την ολοκλήρωση μίας ώρας αγώνα από το τέρμα του Μπούντνικ, όμως δεν το έβαλαν κάτω και δικαιώθηκαν λίγο πριν την εκπνοή. Ο Μητρόπουλος με κεφαλιά στο 90’ νίκησε τον εξαιρετικό Κοκκαλά και με το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Λεβαδειακού χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό.

Έτσι, η ομάδα του Ανιγκό παρέμεινε αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα, ρίχνοντας στο… σακούλι της τον τρίτο βαθμό. Δεύτερη ισοπαλία για τον Πλατανιά, που έδειξε πολύ καλά πρόσωπο παρά τις πολλές απουσίες και θα μπορούσε να είχε φύγει με ένα πολύτιμο «τρίποντο» από τη Λιβαδειά.

Τα πλάνα των προπονητών

Με… συνταγή Λεωφόρου (3-4-3) και μοναδική αλλαγή τον Αντιλέχου αντί του Τσαμπούρη παρέταξε τον Λεβαδειακό ο Ζοζέ Ανιγκό. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Επασί και μπροστά του είχε τους Λεονάρντο, Τριποτσέρη και Μεντί. Στη μεσαία γραμμή κινούνταν από δεξιά προς τα αριστερά οι Αντιλέχου, Νιάσε, Μητρόπουλος και Ζαραδούκας, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπραντάο ήταν ο Γιακουμάκης με τον Γιουσούφ.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος διατήρησε το 4-3-3, με το οποίο είχε παρατάξει τον Πλατανιά και στα προηγούμενα ματς, αλλά έκανε αλλαγές σε πρόσωπα. Στην εστία βρέθηκε ο Κοκκαλάς, δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Στάθης, αριστερά ο Βάντερσον και στόπερ ο Ντικαμονά με τον Κααρυπίδη. Οι τρεις της μεσαίας γραμμής ήταν ο Πλιάτσικας με τους Πατράλη και Στανισάβλιεβιτς, δεξί εξτρέμ ο Κοροβέσης, αριστερό ο Ενσικουλού και στην κορυφή της επίθεσης κινούνταν ο Μπούντνικ.

Χωρίς ρυθμό, ευκαιρίες και γκολ

Νευρικό, με πολλά λάθη και λίγες καλές στιγμές ήταν το πρώτο 45λεπτο στη Λιβαδειά. Ο Πλατανιάς παρουσιάστηκε πιο ορεξάτος, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα και απείλησε πρώτος με σουτ του Μπούντνικ (10’), το οποίο εξουδετέρωσε ο Επασί. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή των Κρητικών στο πρώτο ημίχρονο, αφού από το 15’ και μετά ο Λεβαδειακός ισορρόπησε την κατάσταση, όμως δυσκολεύτηκε πολύ στο κομμάτι της ανάπτυξης.

Μπορεί στο 17’ να απάντησε στην ευκαιρία των φιλοξενούμενων με τον Αντιλέχου, όμως «πουλούσε» εύκολα τη μπάλα και δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Έτσι, ο χρόνος κυλούσε με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε λάθος μεταβιβάσεις στη μεσαία γραμμή και τους δύο τερματοφύλακες να έχουν ρόλο θεατή. Στο 30’ οι Βοιωτοί προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να απειλήσουν με τον Γιουσούφ, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Γιακουμάκης δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του, με τον Κοκκαλά, πάντως, να ανταποκρίνεται εξαιρετικά.

Στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα και να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.

Ο Μητρόπουλος «μίλησε» τελευταίος

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ανιγκό πέρασε στο ματς τον Καραχάλιο, θέλοντας να κάνει τον Λεβαδειακό πιο επιθετικό, όμως το σκηνικό δεν άλλαξε. Τα λάθη συνέχισαν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και με εξαίρεση ένα φάουλ του Ζαραδούκα (47’) οι Βοιωτοί, όπως βέβαια και ο Πλατανιάς, δεν παρήγαγαν ευκαιρίες. Στο 57’, ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν, αφού μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα των γηπεδούχων ήταν αρκετή για τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου ώστε να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Ενσικουλού μπήκε στην περιοχή από αριστερά, δοκίμασε το σουτ, με τον Επασί να διώχνει πάνω στον Μπούντνικ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ των Κρητικών, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε νευρικότητα στον Λεβαδειακό, ο οποίος αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Ο Ανιγκό ανακάτεψε την… τράπουλα, όμως οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν να έχουν τον τρόπο για να απειλήσουν. Το σουτ του Γιουσούφ (73’) και η κεφαλιά του Μπραντάο (77’) δεν ανησύχησαν τον Κοκκαλά και ο Πλατανιάς που λειτουργούσε εξαιρετικά από τη μέση και πίσω ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Λεβαδειακός αύξησε την πίεση του και στο 90’ δικαιώθηκε. Ο Γιουσούφ, αφού ταλαιπώρησε τον προσωπικό του αντίπαλο, σέντραρε από αριστερά και ο Μητρόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-1
Σούπερ Λιγκ 2017/18, 3η Αγωνιστική, Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Γκολ: Μητρόπουλος (90’) – Μπούντνικ (57’)
Κίτρινες: Μεντί (28’) – Ενσικουλού (56’), Πατράλης (65’), Γκρζέλτσακ (80’), Πριντέτα (83’)
Κόκκινη: –

Διαιτητής: Ι. Νεοφυτιάδης.
Βοηθοί: Γ. Κουντουρέλης, Ν. Σάββας.
Τέταρτος: Ε. Γρατσάνης.

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Αντιλέχου (46’ Καραχάλιος), Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μεντί, Ζαραδούκας (73’ Μπελγκαζουανί), Νιάσε, Μητρόπουλος, Γιουσούφ, Μπραντάο, Γιακουμάκης (60’ Σίλβα).
Στον πάγκο: Ναμάσκο, Αμαράλ, Καλτσάς, Νουάνκο.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Ντικαμονά (31’ Πριντέτα), Στάθης, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς, Πλιάτσικας, Πατράλης, Κοροβέσης (70’ Γκρζέλτσακ), Ενσικουλού, Μπούντνικ (84’ Δημούτσος).
Στον πάγκο: Κασωτάκης, Αγγελόπουλος, Ντεβέσα, Παπανικολάου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button