Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Περασμένα μεγαλεία (vid)

Το σημερινό (ίσως και τα επόμενα) clasico μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θυμίζει ελάχιστα από αυτά των προηγούμενων χρόνων. #LaLiga #RealMadrid #Barcelona #ElClassico

Το σημερινό (ίσως και τα επόμενα) clasico μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θυμίζει ελάχιστα από αυτά των προηγούμενων χρόνων.

Οι εποχές αλλάζουν. Και το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μείνει μακριά από αυτό. Ούτε καν όταν μιλάμε για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δυο τους ετοιμάζονται για ένα clasico λίγο έως… πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Στις 17:15 λοιπόν θα διεξαχθεί η μητέρα των μαχών στο «Καμπ Νου», στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της La Liga.

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μπει σε μια νέα σελίδα το γνωρίζαμε από τότε που ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε οριστικά από τους Καταλανούς. Ήταν παρών σε 44 παιχνίδια απέναντι στους Μαδριλένους.

Εκείνος μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ανέβασαν κατά πολύ την αγωνία και την αντιπαλότητα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο Πορτογάλος σταρ συμμετείχε σε 28 Clasic σκοράροντας 18 φορές. Μάλιστα, αμφότεροι βρήκαν δίχτυα για τελευταία φορά στο στην ισοπαλία 2-2 του Μάιο του 2018.

Ναι, έχουν υπάρξει και άλλες φορές σε αυτά τα 17 χρόνια που έγινε clasico δίχως να αγωνίζονται, ωστόσο ακόμα και τότε η προσμονή ήταν μεγαλύτερη. Και δεν είναι φυσικά μόνο αυτός ο λόγος.

Ακόμη και η απουσία του Σέρχιο Ράμος, μια κλασική φιγούρα των μεγάλων παιχνιδιών, παίζει τον δικό της ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις τέσσερις ημέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι, μόνο σε τρεις θύρες του γηπέδου υπήρχε sold out!

Την στιγμή φυσικά που συνήθως τα εισιτήρια για αυτό το ματς εξαφανίζονταν βδομάδες πριν.

Μπαρτσελόνα: Ψάχνοντας τον… εαυτό της!

Πάμε τώρα και στο αγωνιστικό. Οι «Μπλαουγκράνα» έχουν μπει σε μια τελείως άλλη εποχή, έχοντας να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες. Παράλληλα, να δημιουργήσουν από το μηδέν μια νέα ομάδα την μετά-Μέσι εποχή. Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ρόναλντ Κούμαν είναι μεγάλη, με τον Ολλανδό να προσπαθεί να βρει τη συνταγή για ένα σύνολο που δεν θα έχει ως σημείο αναφοράς τον Αργεντινό.

Ρεάλ: Με τον αέρα του… φαβορί

Από την άλλη η «βασίλισσα» πάει ως φαβορί στην Βαρκελώνη μετά από αρκετό καιρό. Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο «Καμπ Νου». Ειδικότερα, έχει μόλις μια ήττα στις οκτώ πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους, μετρώντας παράλληλα τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Θα ψάξει την τέταρτη διαδοχική της νίκη κόντρα στην μεγάλη αντίπαλό της ανεξαρτήτως έδρας, για πρώτη φορά μετά 1965!

Η ουσία είναι πως το σημερινό (23/10) clasico σίγουρα δεν συγκεντρώνει τα βλέμματα του παρελθόντος, πρόκειται όμως για μια κατάσταση που σιγά σιγά χρειάζεται να γίνει συνήθεια.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button