Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Καταγγελία-σοκ από πρώην παίκτη της Βέροιας: Έπρεπε να κλάψω για να μείνω ελεύθερος

Καταγγελία που θα συζητηθεί, έκανε στην πατρίδα του ο Περουβιανός άσος, Μεντόσα που αγωνίστηκε τη σεζόν 2007-2008 στη Βέροια.

Καταγγελία που θα συζητηθεί, έκανε στην πατρίδα του ο Περουβιανός άσος, Μεντόσα που αγωνίστηκε τη σεζόν 2007-2008 στη Βέροια.

Δηλώσεις που χρήζουν έρευνας έκανε στην εφημερίδα του «El Popular» του Περού ο Χοσέ Μεντόσα Ζαμπράνο που το 2007 βρέθηκε στη χώρα μας για να φορέσει τη φανέλα της Βέροιας.

«Έφθασα το 2007 στη Βέροια μόνος μου και λίγο αργότερα ήρθε ο Λουίς Γουαδαλούπε, μου συνέβησαν απίστευτα πράγματα στην Ελλάδα», ήταν η απάντηση του Μεντόσα στην ερώτηση για την εμπειρία του στη χώρα μας. Λογικό και επόμενο να ερωτηθεί τι πράγματα με τον 39χρονο, πλέον, βοηθό προπονητή στη Ουνιόν Σαν Μάρτιν του Περού να δηλώνει: «Στις 24 Ιουλίου όταν έφθασα στην Ελλάδα, ο πρόεδρος μου είπε να μην υπογράψω μέχρι να φθάσει».

«Το συμβόλαιο ήταν στα ελληνικά, αλλά υπήρχε ένας Βραζιλιάνος που ήξερε τη γλώσσα και μου είπε να βάλω την υπογραφή μου και όταν ήταν ένα δελτίο. Τον άκουσα ανόητα και υπέγραψα. Αλλά ξέρεις πόσα χρόνια ήταν το συμβόλαιο; Τίποτε λιγότερο από πέντε χρόνια. Όταν έφθασε ο εκπρόσωπος μου, τσακώθηκε με τον πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά ο Μεντόσα, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε τόσο στο αν έμαθε ελληνικά όσο και στον ελληνικό τρόπο ζωής.

«Αγόρασα ένα λεξικό και έμαθα τα βασικά», απάντησε σε ερώτηση αν έμαθε ελληνικά για να σπεύσει να επισημάνει: «Η Ελλάδα είναι ένας άλλος κόσμος, οι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους».

Όσο για το γιατί επέλεξε τη χώρα μας, αν και είχε προσφορές από άλλες χώρες, ο Μεντόσα απαντά: «Ίσως αυτή ήταν η μοίρα μου. Είχα προτάσεις από την Ουκρανία και τη Γερμανία, αλλά είχα πενταετές συμβόλαιο και για να φύγω, έπρεπε να κλάψω».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button