ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Πρωτοχρονιά με… εμβόλιο: Πιθανόν στις 2 Ιανουαρίου στην Ελλάδα – Εντός του Γενάρη ξεκινά η επιχείρηση «μαμούθ»

Στις 2 Ιανουαρίου αναμένεται να έρθει στη χώρα μας το εμβόλιο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ενώ λίγες μέρες μετά θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του.

Στις 2 Ιανουαρίου αναμένεται να έρθει στη χώρα μας το εμβόλιο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ενώ λίγες μέρες μετά θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του.

Ως από τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα των τελευταίων ετών μπορούν να χαρακτηριστούν τα φετινά Χριστούγεννα, ωστόσο η έλευση του νέου έτους όπως όλα δείχνουν φέρνει τη λύση στο πρόβλημα της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία έχει στοιχίσει την ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Ο λόγος για το εμβόλιο της καταπολέμησης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η έγκριση του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να γίνει στις 30 Δεκεμβρίου και σττην συνέχεια θα ξεκινήσει αμέσως η ταυτόχρονη μεταφορά του στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο εκτός από το εμβόλιο αυτό εξετάζεται ακόμα και το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρίας Moderna Inc, του οποίου ο έλεγχος αναμένεται να εχει ολοκληρωθεί στις 12 Ιανουαρίου. «Ο Άγιος Βασίλης έχει ένα πράγμα στο σάκο του: Εμβόλια» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός.

Στην περίπτωση που τελικά οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, το εμβόλιο υπολογίζεται να βρίσκεται στην Ελλάδα στις 2 Ιανουαρίου και μερικές μέρες μετά να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στα 1018 κέντρα και στις 65 κινητές μονάδες που θα έχουν δημιουργηθεί ενώ ανάλογες προετοιμασίες αναμένεται να γίνουν και στα νοσοκομεία όλης της χώρας, προκειμένου να εμβολιαστούν πρώτα οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button