Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κύπελλο: Πλάνο για VAR σε όλα τα ματς από την 6η φάση

Η ΕΠΟ προτίθεται να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο όλα τα ματς Κυπέλλου από την 6η φάση θα διεξάγονται με VAR, ακόμα και σε γήπεδα ομάδων Superleague 2 και Γ' Εθνικής!

Η ΕΠΟ προτίθεται να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο όλα τα ματς Κυπέλλου από την 6η φάση θα διεξάγονται με VAR, ακόμα και σε γήπεδα ομάδων Superleague 2 και Γ’ Εθνικής!

Η κλήρωση της επόμενης (6ης) φάσης του Κυπέλλου δρομολογείται για να γίνει από 7 έως 10 Νοεμβρίου. Επίσης εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνει μία κοινή κλήρωση για όλες τις επόμενες φάσεις.

Όσο για το VAR, το πλάνο είναι από την 6η φάση να λειτουργεί το Video Assistant Referee σε όλους τους αγώνες! Μέχρι στιγμής από την 5η φάση έχουν προκριθεί οι: Λεβαδειακός, ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Άγιος Νικόλαος, Λαμία και Ιωνικός και στην 6η φάση θα μπουν οι Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, δηλαδή οι πρώτοι τέσσερις της περυσινής Superleague 1.

Για να λειτουργήσει το VAR σε όλους τους αγώνες προφανώς και θα πρέπει να προκύψει συναίνεση των διαγωνιζόμενων ομάδων και έτσι παρακάμπτονται οι όποιες δυσκολίες επί της προκήρυξης του Κυπέλλου. Είτε να συναινέσουν και οι δύο είτε να το ζητήσουν και οι δύο το VAR.

Σε γήπεδα όπου μπορεί να μην υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές (Καρδίτσας, Αγίου Νικολάου επί παραδείγματι) μπορεί να επιστρατευθεί ένα βαν (κινητή μονάδα VAR) που να λειτουργήσει είτε έξω από το γήπεδο είτε κοντά σε αυτό. Όλα βέβαια θα κριθούν και θα αποφασιστούν λίαν συντόμως και μένει να αποσαφηνιστεί και από την αρμόδια επιτροπή Κυπέλλου ποια τροποιήση θα χρειαστεί για την προκήρυξη του θεσμού.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button