ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο ΠΑΣ Λαμία του Κυπέλλου Ελλάδος: Από τη σεζόν 2016-2017 έως και σήμερα! (vids)

Κοιτώντας την ιστορία του ΠΑΣ Λαμία στο Κύπελλο Ελλάδος τα τελευταία χρόνια, θα χαρακτήριζε κανείς την ομάδα της Φθιώτιδας ως μία «δύναμη» του θεσμού. #ΚύπελλοΕλλάδος #ΠΑΣΛαμία #slgr #lamiafc #αφιερώματα #ιστορία #αγώνες #season2021_2022

Κοιτώντας την ιστορία του ΠΑΣ Λαμία στο Κύπελλο Ελλάδος τα τελευταία χρόνια, θα χαρακτήριζε κανείς την ομάδα της Φθιώτιδας ως μία «δύναμη» του θεσμού. #ΚύπελλοΕλλάδος #ΠΑΣΛαμία #slgr #lamiafc #αφιερώματα #ιστορία #αγώνες #season2021_2022

Στο πλαίσιο της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΣ Λαμία θα αντιμετωπίσει (Τετάρτη 15:00) τον ΓΣ Ηλιούπολης στο γήπεδο «Γρηγόρης Λαμπράκης». Πρόκειται για το ντεμπούτο του ΠΑΣ στο φετινό θεσμό του Κυπέλλου, το οποίο δυστυχώς θα είναι μη τηλεοπτικό.

Στο δια ταύτα τώρα! Η Λαμία, κοιτώντας κάποιος την ιστορία της στο Κύπελλο τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει ως μία από τις «δυνάμεις» του θεσμού.

Και για να σας προλάβουμε και να μην κράξετε, να σας πούμε ότι από τη σεζόν 2017-2018 έως και τη σεζόν 2020-2021 ο ΠΑΣ Λαμία έχει καταφέρει να φτάσει τρεις φορές στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και μία φορά στα ημιτελικά του θεσμού!

Για να ενισχύσουμε τώρα τον χαρακτηρισμό αυτόν, να σας θυμίσουμε ότι στην πορεία της ομάδας προς τα ημιτελικά και τα προημιτελικά του Κυπέλλου έχει αφήσει εκτός ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός (δύο φορές) και ο Ολυμπιακός (με νίκη μέσα στο Καραΐσκάκης).

Πάμε τώρα να τα δούμε τα ματς από λίγο πιο κοντά και να μπούμε σε mood Κυπέλλου:

Τη σεζόν 2016-2017 ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετωπίζει σε διπλές αναμετρήσεις τον Ατρόμητο στο πλαίσιο των «16» του Κυπέλλου.

Ο πρώτος αγώνας μέσα στο ΔΑΚ Λαμίας, είχε λήξει 2-2 με τον ΠΑΣ τότε να αγωνίζεται στη Football League, σημερινή SuperLeague 2 ενώ ο Ατρόμητος ήταν ομάδα της Α΄Εθνικής.

Στον επαναληπτικό, η Λαμία ηττήθηκε με 2-0 σκορ και αποκλείστηκε από τον θεσμό!

Την επόμενη σεζόν, 2017-2018 η Λαμία φτάνει έως τα προημιτελικά του θεσμού, όπου βρίσκει μπροστά του το εμπόδιο του Πανιωνίου. Η ομάδα της Φθιώτιδας χάνει και στα δύο παιχνίδια με 1-0 και 1-4 σκορ αντίστοιχα.

Προχωράμε και φτάνουμε στη σεζόν 2018-2019. Μία καταπληκτική χρονιά για τη Λαμία, καθώς εκτός ότι τερματίζει στην 7η θέση του πρωταθλήματος φτάνει έως τα ημιτελικά του Κυπέλλου αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ σε διπλούς αγώνες. Για να φτάσει έως εκεί, ο ΠΑΣ είχε αποκλείσει τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό.

Από την Ένωση τώρα, ηττήθηκε με 2-0 μέσα στο ΟΑΚΑ και με 0-4 στο ΔΑΚ Λαμίας, όμως η χαρά για την επιτυχημένη πορεία δεν μπορεί να «σβηστεί» μέχρι και σήμερα.

Πλησιάζουμε στο σήμερα σιγά σιγά και τη σεζόν 2019-2010 ο ΠΑΣ Λαμία φτάνει για ακόμη μία φορά στα προημιτελικά του Κυπέλλου για να αντιμετωπίσει ξανά τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν εκδίκηση… όλοι θυμόμαστε τον τρόπο και το ματς στο «Καραϊσκάκης» και αφήνουν εκτός συνέχειας την ομάδα της Φθιώτιδας.

Σε εκείνα τα ματς, η Λαμία είχε καταφέρε μέσα στο ΔΑΚ να κρατήσει το 0-0 στον πρώτο αγώνα και να ηττηθεί με 3-2 στον επαναληπτικό.

Και φτάσαμε στην περσινή πορεία της Λαμίας στο Κύπελλο 2020-2021… Πέρυσι ο ΠΑΣ βρήκε μπροστά του στα ημιτελικά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τελικά κατέκτησε και το τρόπαιο.

Στα δύο παιχνίδια με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΣ εμφάνισησε και δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο παιχνίδι, ηττήθηκε με «κάτω τα χέρια» και σκορ 5-2… Στον επαναληπτικό όμως και μέσα στο ΔΑΚ προσπάθησε και δυσκόλεψε αρκετά τον «Δικέφαλο» παίρνοντας το 1-1.

Διαβάστε επίσης

Back to top button