Άλλα αθλήματα

Ο Παναθηναϊκός απόψε στο ΟΑΚΑ για το… 3-1

Στο ΟΑΚΑ δοκιμάζεται για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική στην Euroleague o Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» υποδέχονται απόψε (21:00, NOVASPORTS 2HD) την Ζαλγκίρις Κάουνας, για την 4η ημέρα της διοργάνωσης, επιθυμώντας να βελτιώσουν το ρεκόρ τους σε 3-1, χωρίς να χρειαστεί να… καρδιοχτυπήσουν, όπως είχε συμβεί στην τελευταία αναμέτρηση με τους Λιθουανούς στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, που είχε κριθεί στην παράταση και με εντυπωσιακό coast to coast του Νικ Καλάθη στην εκπνοή.

Ο Παναθηναϊκός, που δεν θα έχει για ακόμη μία φορά στη 12άδα τον Ματ Λοτζέσκι (Θλάση αριστερής γαστροκνημίας), προέρχεται από εντός έδρας νίκη επί της «σταχτοπούτας» της διοργάνωσης, Γκραν Κανάρια, ενώ η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (1-2) από εντός έδρας ήττα από την Φενερμπαχτσέ και σίγουρα ψάχνει το «διπλό», προκειμένου να αποφύγει περεταίρω πτώση στην κατάταξη.

Οι «πράσινοι» θα πρέπει να αξιοποιήσουν για ακόμη μία φορά την επίθεση τους, η οποία με μέσο όρο 90 πόντους αποτελεί την τρίτη καλύτερη της λίγκας και καλύπτει τα κενά που παρουσιάζει η ομάδα στην άμυνα, ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ ευελπιστεί να δει τους περιφερειακούς του να βρίσκουν επιτέλους ρυθμό από τα 6.75, σημείο που «πονά» τον Παναθηναϊκό την εφετινή σεζόν (μόλις 27%).

Στον αντίποδα, οι Λιθουανοί θα πρέπει να ενεργοποιήσουν για ακόμη μία φορά την εξαιρετική τους άμυνα και την έφεση τους στα ριμπάουντ αν θέλουν να δημιουργήσουν αναταραχή στο ΟΑΚΑ, αντίστοιχη με αυτή της 2ης αγωνιστικής, όταν είχαν περάσει νικηφόρα από την έδρα της Αναντολού Εφές. Επιθετικά, η Ζαλγκίρις διαθέτει το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας από τα 6.75 (51.2%) και αν ο Παναθηναϊκός δεν δείξει ζήλο στην περιφερειακή του άμυνα τότε θα υπάρξει πρόβλημα…

Στα αξιοσημείωτα matchup του αγώνα ξεχωρίζει αυτό του πρώτου σκόρερ του Παναθηναϊκού, Κιθ Λάνγκφορντ (μ.ο. 15.7 πόντους), με τον Νέιτ Ουόλτερς (μ.ο. 17 πόντους), αλλά και αυτό των πάγκων… Ο τεχνικός των «πράσινων», Τσάβι Πασκουάλ, θα συναντήσει στην Αθήνα τον προπονητή της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος όταν ήταν στην ενεργό δράση βρισκόταν υπό τις οδηγίες του Καταλανού στην Μπαρτσελόνα το 2013 (οι μπλαουγκράνα είχαν φτάσει μέχρι το φάιναλ φορ της Euroleague). Ο Λιθουανός πάντως, ο οποίος έχει ξεχωριστή σύνδεση με τον κόσμο του «τριφυλλιού» από την τετραετή θητεία του στον Παναθηναϊκό (με τους «πράσινους» είχε κατακτήσει και την Euroleague το 2009), έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους «μάχες», καθώς προηγείται με 2-1 σε νίκες του Πασκουάλ.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ, Όλεγκς Λάτισεφς και Μπέντζαμιν Χιμένεθ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button