FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο Χάβος για Μπαρκάν και ροστερ!

Διαβάστε τι δήλωσε ο νέος τεχνικός της ομάδας μας Μάκης Χάβος, μετά την φιλική επικράτηση του ΠΑΣ Λαμία επί του Απόλλων Λάρισας με 3-1.

Για το πρώτο παιχνίδι με την ομάδα της Λαμίας και το αν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της: Βέβαια είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, κατ’αρχήν από την διάθεση που έδειξαν τα παιδιά. Είμαι λίγες μέρες στην ομάδα, προσπαθήσαμε σ’αυτές τις τρεις προπονήσεις να βάλουμε κομμάτια τακτικά στο παιχνίδι μας. Χάρηκα ιδιαίτερα που και τα παιδιά που αγωνίστηκαν από την αρχή, αλλά κι αυτοί που μπήκαν αλλαγή, έδειξαν και διάθεση και ζήλο κι έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε και περισσότερα τέρματα, καθώς πρέπει όταν φτάνουμε κοντά στην αντίπαλη εστία πρέπει να γίνουμε πιο απειλητική.

Αν έχει δυνατότητες η ομάδα να γίνει πιο απειλητική: Και σήμερα φάνηκε. Όταν κάνεις τέτοια γκολ απέναντι σε μια ομάδα, που ήταν πολύ καλή για μένα για Β’ Εθνική και σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν ήταν ιδιαίτερα καλός κι έχεις τόσες τελικές, νομίζω ότι φαίνεται από την αρχή ότι ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλό κι επιθετικό ποδόσφαιρο.

Τι να περιμένει ο κόσμος από εδώ και πέρα από την ομάδα: Όπως σας είπα, εμένα στόχος μου είναι να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και στις πέντε φάσεις παιχνιδιού. Η πέμπτη φάση, όπως ξέρετε είναι οι στατικές φάσεις, αλλά υπάρχουν κι άλλες τέσσερις, στις οποίες θα δώσουμε έμφαση. Έχουμε την δυνατότητα, έχουμε παίκτες με καλή τεχνική και νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο.

Αν τον αγχώνουν τα δυο συνεχόμενα εκτός μετά τις δύο ήττες στο ξεκίνημα: Δεν με φοβίζει τίποτα. Αν φοβόμουν, θα καθόμουν σπίτι μου. Πιστεύω πάρα πολύ στο υλικό της ομάδας, πιστεύω και στον κόσμο της Λαμίας, που, επειδή έχω παίξει αντίπαλος, βλέπω ότι γεμίζει το γήπεδο. Προσπαθούμε και θέλουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, γιατί στο ποδόσφαιρο παίζει σημαντικό ρόλο η ψυχολογία. Νομίζω ότι ήδη τα παιδιά δείχνουν μια εξαιρετική διάθεση και πρέπει να μείνουμε σ’αυτό, όπως και στην αγωνιστική ταυτότητα, που θα βάλουμε σιγά-σιγά στην ομάδα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πλέον βλέπετε ότι μερικές φορές στα εκτός έδρας παιχνίδια, επειδή δεν έχεις το άγχος που έχεις στην έδρα σου, μερικές φορές μπορεί να βγει καλύτερο αποτέλεσμα.Βέβαια, παίζουμε με δυο πολύ καλές ομάδες, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε την δική μας ομάδα και με την δουλειά και τον σεβασμό απέναντι σε όλους νομίζω πως θα τα καταφέρουμε.

Για το αν θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ: Κοιτάξτε μιλήσαμε και με τον πρόεδρο, κοιτάμε μια περίπτωση αν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό, γιατί είναι δύσκολη η περίοδος αυτή, επειδή έχουν μείνει λίγες μέρες για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, το ρόστερ είναι μεγάλο, αλλά είναι δύσκολο αυτή την περίοδο να πεις σε κάποιον να φύγει.

Για τον Μπαργκάν: Ο παίκτης προτάθηκε, όπως προτάθηκαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Είμαστε σε συζητήσεις, αλλά όπως σας είπα κοιτάμε να δούμε μια λύση που να μπορεί σίγουρα να κάνει την διαφορά. Όσο μπορούμε να κάνουμε προσεκτική επιλογή.

Για το 4-4-1-1 που παρέταξε την ομάδα και το αν θα αλλάξει με την επιστροφή του Μπερτόλιο: Αυτό το σύστημα ή το 4-2-3-1 με παραλλαγή, είναι ένας σχηματισμός ανάλογα με το ποδόσφαιρο που θες να παίξεις. Ο Καραμάνος είναι ένας ποδοσφαιριστής, που είναι παίκτης άξονα, μπορεί να παίξει κι ως φορ και πίσω από τον φορ, όπως μπορεί να παίξει και στις πλευρές. Έχει μια πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα, αλλά από εκεί και πέρα ο Μπερτόλιο είναι ένα άλλο στυλ ποδοσφαιριστή, που μπορεί να σου προσφέρει αντοχή μπάλας. Δεν έχει τα στοιχεία που έχει ο Καραμάνος. Μπορούμε να προσαρμόσουμε το σύστημα, ανάλογα με τον αντίπαλο, την έκβαση του αγώνα και το πού παίζουμε.

Για τα συναισθήματά του, που θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό ως αντίπαλο: Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι το πρώτο κατά σειρά παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο. Από εκεί κι έπειτα, στο Αγρίνιο δούλεψα τέσσερα χρόνια. Αγαπάω τον Παναιτωλικό, την ομάδα και τους ανθρώπους, αλλά είμαι επαγγελματίας, η ομάδα μου είναι η Λαμία και θα πάμε εκεί με στόχο να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button