ΜπάσκετΤοπικά Σπορ

Ψυχικό-Έσπερος Λαμίας: Ντέρμπι επιβίωσης

Το Ψυχικό υποδέχεται τον Έσπερο Λαμίας το Σάββατο στις 16:00 για τα play out της Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Η ομάδα της Φθιώτιδας με δύο σερί νίκες έχει μείνει ζωντανή, αλλά το προβάδισμα παραμένει με 3-2 στον αθηναϊκό σύλλογο.

Το Ψυχικό υποδέχεται τον Έσπερο Λαμίας το Σάββατο στις 16:00 για τα play out της Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Η ομάδα της Φθιώτιδας με δύο σερί νίκες έχει μείνει ζωντανή, αλλά το προβάδισμα παραμένει με 3-2 στον αθηναϊκό σύλλογο. Η αναμέτρηση της σειράς που κρίνεται στις τέσσερις νίκες θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube, ενώ στιγμιότυπα θα μεταδοθούν και τηλεοπτικά από το Action 24.

Οι γηπεδούχοι απώλεσαν τα δύο πρώτα… match ball που είχαν μετά το προβάδισμα 3-0 που είχαν στη σειρά και θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους για να πάρουν τη νίκη που τους χωρίζει από την παραμονή στην κατηγορία. «Παίζουμε ένα παιχνίδι που για εμάς έχει χαρακτήρα τελικού. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα πρέπει να πάρουμε τη νίκη να τελειώσουμε τη σειρά και να πάρουμε αυτό που αξίζουμε σύμφωνα με την πορεία που κάναμε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος», τόνισε ο Γιώργος Διαμαντάκος. «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι καθώς θα πρέπει αν ξεπεράσουμε την κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες, τους απανωτούς τραυματισμούς και φυσικά την ψυχολογική κούραση που υπάρχει καθώς όλα τα παιχνίδια κρίνονται στο σουτ και είναι πολύ ψυχοφθόρα για τους παίκτες. Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε με την σοβαρότητα που αγωνιστήκαμε σε όλο τον δεύτερο γύρο, να παίξουμε δυνατά από το πρώτο λεπτό και να βγάλουμε μεγάλη ενέργεια και πάθος στην άμυνα για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και να πάρουμε τη νίκη και την παραμονή στην κατηγορία, την οποία δείξαμε με την πορεία μας μέσα στα γήπεδα, πως την αξίζουμε», πρόσθεσε ο 29χρονος σέντερ του Ψυχικού.

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες, αλλά γνωρίζουν πως χρειάζονται ακόμη δύο για να αποφύγουν τον υποβιβασμό και δεν έχουν κανένα περιθώριο λάθους αν θέλουν αρχικά να ισοφαρίσουν σε 3-3 και να στείλουν τη σειρά σε «τελικό» παραμονής τη Μεγάλη Τετάρτη στο Χαλκιοπούλειο. «Καταφέραμε και πήραμε άλλη μια νίκη με το Ψυχικό και η σειρά είναι πλέον στο 2-3. Δε λέει απολύτως τίποτα το ότι κάναμε δύο σερί νίκες! Κάθε ματς είναι τελικός και κάθε ματς είναι διαφορετικό από το προηγούμενο! Ετοιμαζόμαστε για έναν ακόμα πόλεμο! Ακολουθώντας το πλάνο και έχοντας πίστη ο ένας στον άλλον θα διεκδικήσουμε τη νίκη! Πρέπει να διαχειριστούμε τη σωματική και τη πνευματική κούραση! Το μυστικό είναι να παραμείνουμε προσγειωμένοι και ταπεινοί έχοντας μεγάλη συγκέντρωση στον αγώνα», δήλωσε ο 29χρονος γκαρντ του Εσπέρου Λαμίας, Μιχάλης Λιάπης.

Διαβάστε επίσης

Back to top button