Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δόξα Ορεστιάδας: Δημιούργησε φανέλες υπέρ της Παλαιστίνης και κατά της ομοφοβίας

Σε μια αξιέπαινη ενέργεια προχώρησαν οι άνθρωποι της Δόξας Ορεστιάδας, καθώς δημιούργησαν ξεχωριστές φανέλες, εκ των οποίων η μία είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Παλαιστίνης και η άλλη από εκείνα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Σε μια αξιέπαινη ενέργεια προχώρησαν οι άνθρωποι της Δόξας Ορεστιάδας, καθώς δημιούργησαν ξεχωριστές φανέλες, εκ των οποίων η μία είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Παλαιστίνης και η άλλη από εκείνα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η Δόξα Ορεστιάδας είναι μια ομάδα που αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου. Οι φανέλες της ομάδας προσπαθούν να στείλουν ένα διαφορετικό, από τα συνήθη, μήνυμα.

Η πρώτη εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Παλαιστίνης, όχι μόνο για να υπενθυμίζει το ιστορικό γεγονός, αλλά κυρίως για να εκφράσει την αλληλεγγύη υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης ενός λαού.

Από την άλλη, η δεύτερη φανέλα της Δόξας Ορεστιάδας είναι στα χρώματα του ουράνιου τόξου, του συμβόλου που χρησιμοποιείται ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και ρατσισμού, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία, τις ανοιχτές κοινωνίες, την ελευθερία της έκφρασης και της αυτοδιάθεσης του σώματός μας.

Με αυτόν τον τρόπο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μας δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και της ορατότητας. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Δόξα Ορεστιάδας, προχωράει σε τέτοια αξιέπαινη κίνηση, καθώς το περασμένο καλοκαίρι είχε εκφράσει επίσης τη στήριξή της στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλάζοντας τα χρώματα του σήματός της, στα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου.

Η σχετική ανακοίνωση της ομάδας για τις νέες και ιδιαίτερες φανέλες αναφέρει:

«Οι φανέλες της Δόξας Ορεστιάδας 2021/2022 είναι έτοιμες και παρουσιάζονται:

Η πρώτη εμπνευσμένη από τα χρώματα της Παλαιστίνης, όχι μόνο για να υπενθυμίζει το ιστορικό γεγονός, αλλά κυρίως για να εκφράσει την αλληλεγγύη υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης ενός λαού.

Η δεύτερη με τα χρώματα της rainbow flag, ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και ρατσισμού, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία, τις ανοιχτές κοινωνίες, την ελευθερία της έκφρασης και της αυτοδιάθεσης του σώματός μας.

Ακριβώς επειδή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό υπάρχει κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο, από μια νίκη ή μια ήτα, επιλέγουμε να ταξιδέψουμε το μήνυμά μας μέχρι το πιο απομακρυσμένο γήπεδο του βορείου Έβρου!

Σας περιμένουμε σε κάθε επόμενο παιχνίδι για να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια!
It’s not all about football».

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button